2024 ar putea fi anul de glorie pentru lumea cripto: Majoritatea proiectelor cripto lansate s-au prăbuşit, însă cel mai recent raliu al Bitcoin ar putea aduce la viaţă o avalanşă de monede digitale

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 11 martie 2024 11393 afişări

2024 ar putea fi anul de glorie pentru lumea cripto: Majoritatea proiectelor cripto lansate s-au prăbuşit, însă cel mai recent raliu al Bitcoin ar putea aduce la viaţă o avalanşă de monede digitale

Revenirea Bitcoin ar putea însemna o nouă viaţă pentru mii de proiecte cripto lansate în trecut care au intrat în cădere liberă. Potrivit unui studiu realizat de Alphauest şi Storible, 72% dintre proiectele cripto lansate până în prezent s-au prăbuşit, însă raliul înregistrat în acest an de cea mai importantă criptomonedă din lume ar putea aduce înapoi la viaţă monede digitale mai mici şi mai puţin cunoscute, scrie Business Insider.

După lansarea ETF-urilor pentru Bitcoin, interesul pentru lumea monedelor digitale a început să crească serios. De la lansarea din ianuarie, Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă din lume, a crescut cu 47%. Specialiştii sunt de părere că raliul poate readuce în lumina reflectoarelor şi alte proiecte digitale care nu s-au bucurat de acelaşi succes precum Bitcoin.

Aşteptările optimiste susţin că Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari până la sfârşitul anului. Vârful de 100.000 ar putea veni pe fondul dobânzilor mai mici şi al unor viitoare lansări de ETF-uri pe alte criptomonede.

„Creşterea BTC aduce veşti bune pentru toată lumea. Ea înseamnă bani mai mulţi pompaţi în industrie şi atenţie sporită către aceasta”, a declarat Geoff Kendrick, analist la Standard Charted.

Vineri, piaţa cripto a atins un nou record, capitalizarea ajungând la 2.580 de miliarde de dolari. În special, câştigurile au fost concentrate în altcoins: Ethereum a crescut cu 2,9%, în timp ce BNB şi Dogecoin au atins vârfuri de până la 7%.

Cu toate acestea, Bitcoin va rămâne probabil principalul motor al pieţei în 2024 şi cea mai importantă parte a acesteia. Analiştii sunt de părere că moneda digitală va ajunge la 55-60% cotă de piaţă, de la 50%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lansare,
proiecte,
monede,
raliu,
viata,
prabusire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.