1450 de lei bani gratis de la stat. Cine sunt angajaţii care primesc acest beneficiu

Postat la 07 iunie 2023 89 afişări

1450 de lei bani gratis de la stat. Cine sunt angajaţii care primesc acest beneficiu

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care prevede acordarea unui beneficiu financiar în valoare de 1450 de lei, bani gratis de la stat.

Beneficiul constă, de fapt, în acordarea de vouchere de vacanţă angajaţilor de la stat, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Voucherele în valoare de 1450 de lei vor fi primite de angajaţi de la angajatori, până cel mai târziu 21 decembrie 2026, tuturor celor care sunt încadraţi cu un contract individual de muncă. În situaţia în care, un singur român are mai multe contracte individuale de muncă, el va alege de la cineva va primi voucherele de vacanţă.

Conform calculelor, 4,2 milioane de angajaţi din sectorul privat vor putea aceste beneficii.

Voucherele sunt în valoare de 1.450 de lei şi se acordă de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, după caz. Impactul bugetar este de peste 6 miliarde de lei, însă estimările arată că 60-65% din această sumă se va întoarce la bugetul de stat prin TVA, taxe şi impozite.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
beneficii,
angajati,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.