140.000 de euro pentru o societate bihoreană ce produce încălţăminte

Autor: Ioana Mihai Postat la 15 februarie 2012 245 afişări

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a acordat 140.000 de euro unei societăţi bihorene pentru dotarea cu echipamente şi tehnologii a unei fabrici de încălţăminte.

140.000 de euro pentru o societate bihoreană ce produce încălţăminte

Proiectul de investiţii pentru care a beneficiat de fondurile nerambursabile a fost finanţat prin Măsura 312 "Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi" din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Beneficiarul a semnat contractul de finanţare cu Agenţia în mai 2010, şi l-a finalizat în prima jumătate a anului 2011. Valoarea totală a proiectului a fost de 237.838 de euro.

Prin această investiţie, beneficiarul a înlocuit utilajele vechi, închiriate, cu alte 52 de utilaje noi, performante, atât pentru creşterea calităţii, dar şi a cantităţii produselor obţinute. Investitorul a achiziţionat cu banii primiţi echipamente precum maşini de croit şi alimentator automat pentru acestea, maşini de cusut sau de aplicat bombeu, de capsat, de egalizat şi subţiat, de numerotat şi ştampilat. Alte utilaje cumpărate pentru fabricarea încălţămintei sunt cele pentru netezit materialul şi cusăturile sau pentru termolipit.

"Banii primiţi ne-au ajutat foarte mult să ridicăm standardele de calitate ale produselor noastre", susţine Florentina Toia, reprezentatul legal al societăţii.

În primul an după implementarea investiţiei, capacitatea de producţie a crescut de la aproximativ 30, la 200 de feţe de încălţăminte pe zi, aceasta urmând să ajungă, prin proiectul realizat cu fonduri europene nerambursabile, la 500 de feţe de încălţăminte pe zi în anii patru şi cinci. Au fost create aproximativ 100 de noi locuri de muncă, menţinându-se şi cele 6 deja existente.

Proiectul poartă titlul "Dezvoltarea SC Rivalsa Shoes SRL, prin investiţii în sectorul încălţămintei" şi este implementat în satul Sălacea din comuna cu acelaşi nume a judeţului Bihor.

Cererea de fonduri europene nerambursabile pentru Măsura 312 a depăşit de peste 2 ori fondurile alocate până în anul 2013 "pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi", respectiv 385.237.628 de euro. APDRP a înregistrat, începând cu anul 2008, 6.533 de cereri de finanţare, în valoare de peste 890 de milioane de euro.

Până în acest moment, sunt semnate 2.172 de contracte de finanţare. Valoarea nerambursabilă a acestora este de 288,6 milioane de euro, gradul de absorbţie al fondurilor alocate fiind de 75%.

Conform calendarului estimativ de lansare a sesiunilor depunerii de proiecte pentru anul 2012, o nouă sesiune de primire a proiectelor pentru Măsura 312 se va desfăşura în luna august şi va avea o alocare financiară de peste 134 de milioane de euro.

Măsura 312 se încadrează în Axa III - "Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale" şi are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale.

Obiectivele specifice se referă la:

1. Crearea şi menţinerea locurilor de muncă în spaţiul rural;

2. Creşterea valorii adăugate în activităţi non-agricole ;

3. Crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală prestate de către micro-întreprinderi.

Obiectivele operaţionale se referă la:

1. Crearea de micro-întreprinderi precum şi dezvoltarea celor existente în sectorul non-agricol în spaţiul rural;

2. încurajarea iniţiativelor de afaceri promovate, în special de către tineri şi femei;

3. încurajarea activităţilor meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale;

4. Reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 312:

- micro-întreprinderile aşa cum sunt definite în Recomandarea Comisiei (CE) nr. 361/ 2003 şi în legislaţia naţională în vigoare (având mai puţin de 10 angajaţi şi care realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale în valoare de până la 2,0 milioane Euro echivalent în lei) - a se vedea categoriile de beneficiari din Anexa 10.

- persoane fizice (neînregistrate ca agenţi economici) - care se vor angaja că până la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca microîntreprinderi, iar în situaţia în care, în urma autorizării, se modifică reprezentantul legal al proiectului, vor depune toate documentele ce demonstrează transferul dreptului de reprezentare pentru noua formă de organizare juridică, această modificare neafectând respectarea criteriilor de eligibilitate şi selecţie ale Cererii de finanţare

în cadrul Măsurii 312 se pot realiza următoarele tipuri de investiţii:

I. Investiţii în activităţi non-agricole productive cum ar fi:

- Industria uşoară (articole de pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc, produse odorizante etc.);

- în activităţi de procesare industrială a produselor lemnoase - începând de la stadiul de cherestea (ex. mobilă);

- Mecanică fină, asamblare maşini, unelte şi obiecte casnice, producerea de ambalaje etc.

II. Investiţii pentru dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local (prelucrarea fierului, lânii, olăritul, brodatul, confecţionare instrumente muzicale tradiţionale etc.), precum şi marketingul acestora (mici magazine de desfacere a propriilor produse obţinute din aceste activităţi).

III. Servicii pentru populaţia rurală cum ar fi:

a. Servicii de croitorie, frizerie, cizmărie;

b. Servicii de conectare şi difuzare internet;

c. Servicii de mecanizare, transport (altele decât achiziţia mijloacelor de transport) protecţie fitosanitară, însămânţare artificială a animalelor, servicii sanitar-veterinare;

d. Servicii reparaţii maşini, unelte şi obiecte casnice.

IV. Investiţii în producerea de energie regenerabilă

 Achiziţionarea de echipamente de producere a energiei din alte surse regenerabile decât biocombustibilii.

Important! Este permisă achiziţionarea de echipamente pentru producerea de energie care utilizează energia solară, eoliană, hidraulică, geotermică numai în scopul desfăşurării activităţii economice pentru care beneficiarul este/ va fi autorizat.

Prin Măsura 312 intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile şi nu va depăşi:

• 50.000 euro/ proiect dacă beneficiarii sunt persoane fizice autorizate;

• 100.000 euro/ proiect pentru micro-întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul transportului rutier;

• 200.000 euro/ proiect pentru alte micro-întreprinderi

Valoarea maximă a sprijinului va fi de:

• 50.000 euro/ proiect pentru cabinet medical individual, cabinet medical veterinar individual, persoană fizică autorizată, întreprindere familială precum şi persoanele fizice care declară că se vor autoriza ca persoană fizică autorizată, întreprindere familială;

• 100.000 euro/ proiect pentru micro-întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul transportului rutier;

• 200.000 euro/ proiect pentru întreprindere individuală, societăţi cooperative meşteşugăreşti de gradul I, societăţi cooperative de consum de gradul I, societăţi comerciale cu capital privat care pot fi beneficiari ai măsurii, precum şi pentru

persoanele fizice care declară că se vor autoriza ca întreprindere individuală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
societate,
încălţăminte,
APDRP
/actualitate/140-000-de-euro-pentru-o-societate-bihoreana-ce-produce-incaltaminte-9237372
9237372
comments powered by Disqus
Ambiţia mea este să conduc banca nr. 1 din România Ambiţia mea este să conduc banca nr. 1 din România

Cu o experienţă de peste 15 ani în industria bancară, Bogdan Neacşu, în prezent preşedinte - director general al CEC Bank, a povestit în cadrul celui mai recent eveniment Meet the CEO organizat de Business MAGAZIN cu ce provocări vine meseria de bancher, ce a învăţat din fiecare experienţă avută în cadrul altor instituţii bancare şi cum şi-a propus să îmbine modelul de banking tradiţional al celei mai vechi bănci din România cu transformările venite prin prisma digitalizării.

vezi continuarea
CUM VEDEȚI ZIARUL FINANCIAR PESTE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

ZF.ro
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat complet RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat complet
BREAKING NEWS: Metoda LEGALĂ prin care puteţi câştiga mai mulţi bani
ProMotor.ro
Este atât de UȘOR să aduci o mașină din Germania! Procedura care a convins mulți ROMÂNI Este atât de UȘOR să aduci o mașină din Germania! Procedura care a convins mulți ROMÂNI
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
Senzațional: Dacia electrică există deja! Când a fost produsă, Elon Musk purta scutece
Descopera.ro
Noul Xiaomi Mi 10 Pro este mai bun decât Iphone 11 Pro la aproape toate capitolele Noul Xiaomi Mi 10 Pro este mai bun decât Iphone 11 Pro la aproape toate capitolele
Documentul PERVERS prin care Churchill şi Stalin şi-au împărţit Europa, iar ROMÂNIA a căzut pe mâna ruşilor a ieşit la iveală după 75 de ani. Ce scrie în el este pe puţin ŞOCANT
Tinerele ce SEDUCEAU soldaţii nazişti: „Era TRAGIC plângeam mereu după ACT” Ce se întâmpla după ce bărbaţii finalizau
Go4it.ro
Cum arată adidaşii de 400 de dolari în care Nike a investit multă tehnologie Cum arată adidaşii de 400 de dolari în care Nike a investit multă tehnologie
Agenţii Hamas au „spart” telefoanele soldaţilor israelieni folosind conturi false de fete pe Facebook şi Instagram
Unde găseşti cel mai ieftin iPhone 11 la ora actuală. Pe eMAG, evoMAG, Altex sau Flanco?
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.