11.500 de comercianţi acceptă plata cu cardurile de masă Sodexo; 35% din totalul tichetelor de masă sunt emise în format electronic

Autor: Georgiana Călin Postat la 05 septembrie 2017 1060 afişări

Sodexo ajunge la aproximativ 11.500 de comercianţi parteneri pentru cardurile de masă Gusto Pass şi are cea mai extinsă reţea de unităţi de retail şi HORECA în care sunt acceptate tichete de masă în format electronic. Din totalul tichetelor de masă pe care Sodexo le emite în prezent, aproximativ 35% sunt deja în format card.

11.500 de comercianţi acceptă plata cu cardurile de masă Sodexo; 35% din totalul tichetelor de masă sunt emise în format electronic

De la lansarea tichetelor de masă electronice Gusto Pass pe piaţa din România, Sodexo a distribuit aproximativ 240.000 de carduri pentru angajaţii companiilor partenere, din industrii precum: IT, telecomunicaţii, e-Commerce, Business Process Outsourcing (BPO) şi call center, automotive, bunuri de larg consum, transporturi. 

„Introducerea şi răspândirea utilizării cardurilor de masă Gusto Pass continuă să aducă o serie de beneficii, atât pentru companiile care au migrat la acest format, ajutând la reducerea eforturilor logistice prin eliminarea distribuţiei personale a tichetelor, cât şi pentru anagajaţi, cărora le oferă o alternativă simplă şi în pas cu tendinţele de digitalizare la plata meselor la restaurante, pizzerii, firme de catering, cantine sau a alimentelor la comercianţi.

În această direcţie de digitalizare a proceselor, inclusiv a plăţilor cu cardul, tichetele de masă electronice contribuie la educarea pieţei, atât a comercianţilor, care utilizează un POS la acceptarea plăţilor cu carduri de masă, cât şi a angajaţilor, care, în acest context, îşi schimbă comportamentul de a utiliza cu precădere cash”, declară Sven Marinus, CEO Sodexo Benefits & Rewards Services România. 

Cardurile de masă nu permit retragerea de numerar de la ATM-uri, astfel că angajaţii care le utilizează sunt mai predispuşi să menţină comportamentul de a face plăţi cu cardul inclusiv pentru alte tipuri de carduri.  Toate cardurile de masă Sodexo Gusto Pass sunt emise sub licenţa MasterCard, încorporează tehnologia chip & pin şi sunt contactless. Plăţile contactless reprezintă 80% din totalul tranzacţiilor realizate cu cardurile de masă Sodexo Gusto Pass.

„Continuăm extinderea reţelei de afiliaţi, atât pentru voucherele de masă electronice, cât şi pentru cele tipărite, menţinându-ne astfel poziţia de lider la nivel naţional şi dorim să oferim, pe lângă acoperire geografică extinsă, cele mai bune şi diversificate opţiuni pentru utilizarea tichetelor de masă Gusto Pass, în cele mai mari reţele de hipermarketuri şi supermarketuri, restaurante şi alte locuri de luat masa. Aceste lucruri reprezintă o prioritate pentru Sodexo încă din momentul în care am dezvoltat cardul Gusto Pass, sub umbrela Technology for Humans”, declară Adina Popa, Director de Marketing şi Dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.

Cardurile de masă Sodexo Gusto Pass pot fi utilizate în toate marile reţele comerciale de retail şi în HORECA, în unităţi precum Ana Pan, City Grill, Hanu’ lui Manuc, Hanul Berarilor Interbelic, La Mama, Pizza Hut, Salad Box, Subway, Starbucks,  şi multe altele, dar şi în magazine de proximitate.

Voucherele de masă în format electronic au reglementări fiscale identice tichetelor de masă pe hârtie. Astfel, cu tichetele de masă Gusto Pass de la Sodexo, indiferent de format, angajatorul beneficiază de 100% deductibilitate şi scutire de taxe.

În prezent, valoarea nominală maximă a tichetului de masă este de 15,09 lei.

La nivel internaţional, grupul Sodexo oferă 65%-70% din volumele sale de tichete pe carduri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.