100 Cei mai admiraţi CEO din România - Radu Roşca, Transilvania Investments: „Disciplina e absolut necesară pentru a creşte un business şi o echipă”

Postat la 10 ianuarie 2023 76 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România - Radu Roşca, Transilvania Investments: „Disciplina e absolut necesară pentru a creşte un business şi o echipă”

Radu Roşca este, începând din 2021, preşedinte executiv al Transilvania Investments, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România. Experienţa sa în domeniul financiar se întinde pe o perioadĂ de aproape TREI decenii, timp în care a ajuns la concluzia că singura calitate indispensabilă unui lider este disciplina.

1. Care este calitatea indispensabilă pentru un lider din mediul de afaceri?

Disciplina. Sunt multe modele de business ce pot fi urmate, unii oameni de afaceri vor aborda rolul lor cu mai mult curaj, alţii cu mai multă creativitate, alţii îşi vor asuma riscuri neobişnuite. Însă disciplina e absolut necesară pentru a creşte un business şi o echipă.

2. Dar care sunt calităţile specifice liderilor din România?

Admir perseverenţa cu care românii caută mereu idei noi pentru a-şi creşte afacerile, demonstrăm constant că reuşim să facem faţă incertitudinilor şi să transformăm eşecurile în oportunităţi.

3. Care sunt cele mai mari defecte ale liderilor prezentului în România?

Dezinteresul de a crea o singură voce care să susţină interesele mediului de afaceri din România. În ciuda asociaţiilor existente, influenţăm prea puţin deciziile care se iau şi care ne afectează direct, funcţionăm oricum la nivel individual şi mai puţin ca „breaslă”, reducând impactul pe care l-am putea avea.

4. Brand personal vs. brandul companiei ce este mai important pentru un lider din business şi de ce?

Depinde mult de domeniul de activitate, dar un lucru e sigur: avem nevoie de amândouă. Oamenii vor face afaceri cu oameni în care au încredere, asta va rămâne tot timpul o regulă de bază. Personalitatea unui lider poate schimba total modul în care publicul percepe o companie, din interior sau exterior, iar faptul că o companie are „o faţă” credibilă, puternică, va ajuta întotdeauna.

5. Sunteţi prezent activ pe reţelele de socializare sau preferaţi discreţia în termeni de vizibilitate? De ce ?

Discret, dintr-o afinitate mai scăzută cu reţelele de social media şi un program foarte încărcat de întâlniri faţă în faţă care aduc, întotdeauna, mult mai multă satisfacţie.

6. Ce credeţi că îi face pe angajaţi fericiţi şi cum v-aţi propus să atingeţi acest obiectiv, al fericirii colegilor?

Cred că oamenii rămân alături de lideri care le dau o voce, le arată că sunt importanţi, că ideile şi munca lor contează. Încurajez foarte mult comunicarea, încerc să fiu foarte transparent în deciziile pe care le iau alături de echipa de management şi să construiesc o relaţie cu fiecare dintre colegii mei, chiar dacă suntem o echipă geografic foarte extinsă.

7. Dar ce vă aduce dvs. fericirea la locul de muncă ?

Îmi place să văd că oamenii evoluează alături de mine. Mă bucur ori de câte ori colegii mei marchează un succes, profesional sau personal, îi admir pe toţi cei care refuză rutina şi vor să crească, să se redescopere, să fie mai buni. Caut să mă înconjor de oameni cu „nerv” pentru că ei inspiră şi dau energie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.