100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Felix Pătrăşcanu, FAN Courier

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2017 492 afişări

„Reputaţia bună a unui manager este o condiţie sine qua non pentru reuşită în ceea ce întreprinde”, consideră Felix Pătrăşcanu, unul dintre acţionarii şi fondatorii companiei locale de curierat FAN Courier. El ocupă poziţia a 55-a în anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA, fiind nou intrat în clasament.

100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Felix Pătrăşcanu, FAN Courier

Curiozitatea şi conştientizarea a ceea ce se întâmplă în jurul unui executiv sunt, din punctul de vedere al lui Pătrăşcanu, principalele calităţi ale unui lider – în raport cu nevoile pieţei, legăturile pe care le poate crea pe lanţul de plusvaloare adus acesteia şi, nu în ultimul rând, în capacitarea echipei privind demersul propus şi planificat. Felix Pătrăşcanu observă că antreprenoriatul românesc este „încă bântuit de lipsa delegării”: „Această lipsă vine pe un fond de neîncredere şi ea pleacă tocmai din lipsa de încredere în noi înşine”. â

Se oferă ca exemplu în acest sens pe el însuşi: mărturiseşte că a început să delege foarte târziu, considera că deţine „tot adevărul din univers” şi nu acorda importanţă părerilor din jur. Dar această abordare l-a adus în pragul colapsului psihic, dar şi fizic: „Acum m-am lecuit de acest lucru şi-mi place foarte mult să ascult ideile valoroase ale echipei”. Felix Pătrăşcanu se asigură că evoluează printr-o cultivare a curiozităţii legate de tot ceea ce este nou în piaţă şi, în acest sens, citeşte, cu precădere despre tehnologii disruptive. Încearcă să relaţioneze cu cât mai mulţi oameni de business şi este implicat şi în proiecte sociale.

Felix Pătrăşcanu a fondat în 1998, alături de fraţii Adrian şi Neculai Mihai, compania care a devenit liderul pieţei locale de curierat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.