100 Cei mai admiraţi CEO din România - 027. Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de administraţie, Banca Transilvania

Postat la 19 ianuarie 2023 272 afişări

#bancherulantreprenor #bankingromanesc #branddeCluj

Horia Ciorcilă, unul dintre fondatorii şi apoi preşedintele Băncii Transilvania, a început să construiască, în 1994, în două camere înghesuite de pe malul Someşului, la Cluj, alături de alţi 12 oameni de afaceri, povestea unei bănci locale private, un brand „de Cluj”. În anul 1997, BT devenea prima instituţie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti. Şi, dacă în 2002 ocupa locul 12 în topul băncilor după active, cu o valoare de 0,25 mld. euro şi o cotă de piaţă de 1,8%, în 2021 a ocupat primul loc din clasament, cu cea mai mare cotă de piaţă, 19,5%, şi active de peste 25 de miliarde de euro, valoare depăşită deja încă din primul semestru al anului curent, când compania a raportat active de 28 mld. euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.