10 obiceiuri care stau în calea succesului şi de care ar trebui să ne ferim

Postat la 21 august 2019 314 afişări

De cele mai multe ori, anturajul spune multe despre ce fel de persoane suntem. Şi tot anturajul ne influenţează în procesul de dezvoltare personală, atât în sens negativ cât şi pozitiv. De aceea, este foarte important să urmărim comportamentul şi obiceiurile celor din jur pentru a vedea dacă nu cumva cei cu care ne petrecem timpul sunt „toxici”. Următoarele 10 tipuri de comportament ne ajută să îi identificăm cu uşurinţă:

10 obiceiuri care stau în calea succesului şi de care ar trebui să ne ferim

1.Sunt tot timpul distraşi

Exită un anumit tip de persoane care nu se focusează pe nimic concret ci, de cele mai multe ori, încep mai multe lucruri, se întrerup frecvent şi nu termină niciunul.

2. Vorbesc mult, fac puţin

Decât să discuţi despre un lucru, mai bine îl pui în practică. În 2010, Derek Sivers a susţinut o conferinţă numită „Păstrează-ţi obiectivele pentru tine însuţi”, în care a prezentat dovezi ştiinţifice despre faptul că este neproductiv să vorbeşti despre propriile ţeluri. Mulţi doar vorbesc despre planurile şi obiectivele lor, de pildă: „Mă voi antrena pentru maraton” sau „Îmi voi deschide un business”, fără să facă însă paşi concreţi în această direcţie. Când îi spui comunici cuiva obiectivul tău şi primeşti aprecierea acelei persoane, se întâmplă un „fenomen” numit de psihologi „realitate socială”. Mintea este păcălită să simtă că a îndeplinit deja acel obiectiv, iar pentru că te simţi deja satisfăcut de un rezultat care, în fapt, nu există, vei fi mult mai puţin motivat să depui efortul necesar.

3.Petrec timp cu diverşi „pierde-vară”

Cu cât petreci mai mult timp cu acest gen de persoane, cu atât mai mult te vei asemăna lor. Acest lucru se aplică oricărui tip de anturaj. Oamenii tind să se hrănească cu energia emanată de cei din jur, de aceea este de preferat să te înconjori de persoane productive şi optimiste.

4.Urăsc totul

În special ei urăsc celelalte persoane care fac lucrurile cum trebuie. Dar de ce să nu fii optimist şi să te bucuri pentru succesul celorlalţi? Este în regulă să ai o zi proastă, tuturor li se întâmplă, însă dacă urăşti totul, nu vei avea o viaţă prea fericită.

5.Amână ce au de făcut

„Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi”, spune un vechi proverb românesc. Dacă amânăm finalizarea unei sarcini nu înseamnă că o vom îndeplini mai bine. De multe ori sfârşim prin a termina tot în ultima clipă, însă mai stresaţi decât dacă am fi făcut totul la timp.

6.Nu îi ascultă pe ceilalţi

Oamenii fără success se iubesc pe ei înşişi, şi doar pe ei înşişi. A asculta nu înseamnă doar a-i întreba pe cei apropiaţi cum se mai simt, ci presupune dedicare, grijă şi timp dedicat celor din jur.

7.Sunt leneşi

Leneşii nu doar că nu îşi fac timp pentru cei din jur, însă nici măcar nu îşi dau şansa să experimenteze lucruri noi. Începe cu lucruri mici, cu activităţi simple şi la îndemână, pentru a reuşi să devii energic şi productiv.

8.Nu învaţă nimic nou

Procesul de învăţare este unul dintre cele mai dificile lucruri. Nu e de mirare că mulţi oameni nu au citit nici măcar o carte, nu şi-au terminat şcoala sau nu învaţă niciodată din greşeli. Însă vremurile actuale sunt ideale pentru a învăţa. Nu a fost niciodată mai uşor să accesezi informaţii noi şi să te devolţi!

9. Nu sunt amabili cu ceilalţi

Uneori, oamenii cred că este cool să fii nesuferit însă, în realitate, este şi mai interesant să fii amabil, chiar dacă de multe ori să fii drăguţ cu ceilalţi este o adevărată provocare.

10. Renunţă uşor

A renunţa este, probabil, cel mai nociv obicei. „Cea mai mare slăbiciune stă în renunţare. Şi cel mai sigur drum spre success este să mai încerci, întotdeauna, însă o dată”, a spus, cândva, Thomas A. Edison.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
obiceiuri,
oameni,
comportament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.