LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Vreţi să vă mutaţi din România? O ţară superbă din Europa caută cu disperare imigranţi care să vină să se stabilească la ei pentru că nu mai au muncitori

Postat la 21 august 2019 136896 afişări

Vreţi să vă mutaţi din România? O ţară superbă din Europa caută cu disperare imigranţi care să vină să se stabilească la ei pentru că nu mai au muncitori

În vreme ce majoritatea ţărilor încearcă să scape de imigranţi, Portugalia încearcă să îi atragă ca măsură de a reduce declinul populaţiei.

 

"Avem nevoie de mai mulţi imigranţi şi nu vom tolera niciun discurs cu tentă xenofobică", a declarat în mai prim ministrul Antonio Costa, atrăgând aplauze din partea publicului, scriu cei de la South China Morning Post.

 

Portugalia a fost primul stat care şi-a anunţat disponibilitatea de a prelua imigranţi de la bordul navei de salvare Lifeline, care se află în apropierea coastei italiene încă de pe 21 iunie.

 

Potrivit unor studii citate de autorităţi, Portugalia are nevoie de 75.000 de noi de rezidenţi anual pentru a menţine la un nivel stabil forţa de muncă, ajunsă azi la doar 10.4 milioane de oameni.

 

De-a lungul anilor ce au urmat crizei din 2008, peste 300.000 de portughezi au plecat în căutarea unui loc de muncă mai bun, cei mai mulţi fiind tineri absolvenţi.

 

În perioada 2015-2018, Potugalia a primit 1.552 refugiaţi ca parte a programului de relocare propus de Uniunea Europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imigranti,
atragere,
europa,
portugalia,
incercare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.