1 din 5 poliţişti de la Ordine Publică va patrula în civil şi va putea amenda oamenii fară mască

Postat la 06 octombrie 2020 290 afişări

1 din 5 poliţişti de la Ordine Publică va patrula în civil şi va putea amenda oamenii fară mască

20% din poliţiştii de la Ordine Publică vor patrula în haine de civil. Dacă într-un oraş sunt 20 de patrule de la Ordine Publică, 4 vor fi în haine de civil. Poliţiştii vor amenda lipsa măştii de protecţie

Ai grijă când renunţi la mască acolo unde este obligatoriu. Lângă tine s-ar putea afla un poliţist în civil. 20% dintre poliţiştii de la Ordine Publică din toată ţara se vor afla în mall-uri, în metrou, în autobuze. Le va fi mai uşor să se strecoare printre mulţimi, pentru că lasă uniforma acasă şi patrulează în haine de civil.

Cosmin Andreica, lider EUROPOL: În momentul în care s-a luat această decizie, s-a avut în vedere faptul că poliţiştii, când sunt în uniformă sau în patrulă, sunt mai uşor de reperat, iar când cineva îi vede, imediat îşi pun masca corespunzător sau respectă regulile când văd că este poliţia de faţă, iar ulterior, continuă să le încalce.

Vorbim şi despre o corectare a comportamentului celor care obişnuiesc să nu respecte aceste reguli, ştiind că în orice moment, dacă vor fi în spaţiul public, s-ar putea să fie văzuţi de un astfel de echipaj. Zilnic ne confruntăm şi colegii mei în stradă cu astfel de atitudini ale cetăţenilor care, de multe ori, îi blamează tocmai pe poliţişti pentru că acceptă să impună aceste reguli. În continuare avem oameni care nu cred în acest virus.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ordine publica,
politisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.