1.089 profesori din 680 de şcoli fac educaţie digitală prin proiectul „Şcoala din viitor” al Fundaţiei Vodafone derulat cu sprijinul Junior Achievement România. „Până în prezent, 3.757 de elevi au participat la activităţile din cadrul proiectului sub îndrumarea a 151 de cadre didactice”

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 18 decembrie 2023 38 afişări

1.089 profesori din 680 de şcoli fac educaţie digitală prin proiectul „Şcoala din viitor” al Fundaţiei Vodafone derulat cu sprijinul Junior Achievement România. „Până în prezent, 3.757 de elevi au participat la activităţile din cadrul proiectului sub îndrumarea a 151 de cadre didactice”

Aproximativ 1.089 de profesori şi 31.638 de elevi din 680 de unităţi şcolare primare şi gimnaziale din toate judeţele ţării, înscrise în programele Junior Achievement (JA) România, participă în acest an şcolar la cea de-a doua ediţie a proiectului „Şcoala din viitor ajunge în şcolile JA”, au transmis reprezentanţii Vodafone. În cadrul proiectului au fost organizate în luna noiembrie cinci sesiuni de formare pentru a oferi profesorilor participanţi un set de instrumente şi metode de implementare la clasă a activităţilor „Şcoala din viitor”.

„Până în prezent, prin proiectul desfăşurat de JA România şi Fundaţia Vodafone România, 3.757 de elevi au participat la activităţile „Şcoala din viitor” sub îndrumarea a 151 de cadre didactice din 118 unităţi şcolare”, au transmis reprezentanţii Vodafone.

Astfel, în cadrul întâlnirilor, 253 de cadre didactice s-au familiarizat cu aplicaţii şi forme de organizare a unor activităţi prin care pot oferi elevilor experienţe de explorare a mediului înconjurător cu ajutorul AI, pot stabili reguli de siguranţă pe internet, dar şi modalităţi prin care, cu ajutorul unor kit-uri tehnologice, pot utiliza la clasă realitatea augmentată şi jocurile video pentru dezvoltarea de competenţe digitale şi transdisciplinare. Scopul întâlnirilor a vizat atât integrarea ulterioară a acestor modele de lucru, cât şi diseminarea lor în comunităţile şcolare din care fac parte profesorii, alături de alte cadre didactice din proiectul „Şcoala din viitor ajunge în şcolile JA”, arată sursa citată.

Proiectul va continua în perioada ianuarie – iunie 2024 cu alte sesiuni de formare pentru profesorii participanţi, dar şi cu oferirea de dotări pentru sprijinirea participării la activităţi a claselor din mediul rural.

De asemenea, la finalul etapei actuale a proiectului, în luna iunie, şcolile care au accesat cel mai des activităţile „Şcoala din viitor” vor primi suport pentru dotări cu echipamente sau pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu, au mai transmis reprezentanţii Vodafone.

„Şcoala din viitor” face parte din programul Skills Upload Jr. – o iniţiativă a Fundaţiilor Vodafone din 13 ţări, creată pentru a-i încuraja pe educatori şi elevi să îşi dezvolte gândirea critică şi să utilizeze în mod creativ tehnologiile digitale.

Junior Achievement (JA) România, organizaţie nonprofit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a JA Worldwide® USA şi JA Europe, conform aceleiaşi surse. Junior Achievement este una dintre cele mai mari organizaţii internaţionale de educaţie antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională şi dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de ţări din Europa şi peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „applied learning“ şi „project based” sunt urmate anual de peste 267.000 de elevi şi studenţi din 1.957 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiect,
scoala,
elevi,
educatie,
scoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.