Top BM: Cele mai scumpe apartamente prezidentiale

Postat la 19 mai 2009 685 afişări

Marile lanturi hoteliere internationale, precum Radisson SAS, Marriott, Intercontinental sau Hilton au in oferta cele mai scumpe apartamente prezidentiale de pe piata romaneasca. Printre ele s-au strecurat si doua investitii locale, hotelul Carol Parc si istoricul hotel Capsa si, in premiera, un apartament aflat in localul unui restaurant deschis recent, Illusions.

Lanturile hoteliere americane le numesc in general apartamente prezidentiale, in timp ce grupurile europene le atribuie denumirea de apartamente regale sau imperiale. Oricare ar fi, denumirea trimite la oaspetii faimosi, sefi de stat sau capete incoronate, care sunt de obicei clientii celor mai scumpe apartamente ale hotelurilor. Unele dintre cele mai sofisticate apartamente prezidentiale din lume sunt in Statele Unite; printre ele se numara apartamentul de la etajul 35 al Waldorf Astoria din New York, unde se spune ca a innoptat fiecare presedinte american de la Herbert Hoover incoace. Locul este cat se poate de opulent - opt camere dintre care patru dormitoare, un dining room, o camera de zi cu semineu. Hotelul se lauda cu obiecte care au apartinut presedintilor SUA. Iar pretul de receptie este pe masura - 10.000 de euro pe noapte.

Si la Bucuresti, fie ca le numesc apartamente prezidentiale, regale sau imperiale, hotelurile au aplicat acelasi concept. Le-au asezat la cele mai inalte etaje (cel mai inalt este la etajul 19 al hotelului Intercontinental), le-au alocat un spatiu generos (pana la 300 mp), au lucrat cu arhitecti faimosi pentru a le da o nota personala si le-au atasat etichete cu preturi pe masura.

Cele mai scumpe se afla in hotelurile de cinci stele din Bucuresti, singura exceptie fiind apartamentul din cladirea restaurantului Illusions, care nu se inchiriaza insa pentru cazare obisnuita, ci numai pentru cine sau intalniri de afaceri.

Ordinea celor mai costisitoare locuri de innoptat s-a schimbat in ultima perioada. Liderul din trecut, hotelul JW Marriott, unde o noapte intr-unul dintre cele doua apartamente prezidentiale costa 1.800 de euro, a coborat pe locul 4, devansat de Radisson SAS, Hilton si Intercontinental.

Hotelul Radisson SAS, cel mai mare hotel de cinci stele din tara (424 de camere), o investitie de 70 de milioane de euro, se afla pe primul loc in top, cu apartamentul regal - Regele Ferdinand si Regina Maria - unde o noapte de cazare costa 5.000 de euro. Apartamentul, de 270 de metri patrati, include trei dormitoare, un living room, un dressing room, bucatarie si un dining room pentru 12 persoane. Baia este dotata cu dus, jacuzzi si sauna, iar fiecare incapere este un fel de “camera inteligenta”, unde oaspetii pot controla de la distanta draperiile, lumina, televizorul sau muzica. Cei care stau aici au la dispozitie si un open bar cu bauturi premium si un valet personal. “Apartamentul este ocupat aproape saptamanal de diverse vedete sau oameni de afaceri. De obicei este inchiriat de straini, dar avem cerinte si de pe piata interna”, spune Adrian Adam, director de marketing si vanzari la Radisson SAS, care adauga ca durata medie de inchiriere este de 2 sau 3 zile.

Arhivele de la Hilton leaga originea apartamentelor prezidentiale de calatoria generalului Ulysses S. Grant la New York in 1880. Grant, care atunci era presedintele Statelor Unite, a cerut un “apartament prezidential” care sa se ridice la inaltimea functiei lui. In prezent, lantul Hilton are cate un astfel de apartament in toate cele 500 de proprietati din Statele Unite si de peste hotare. Athénée Palace Suite din Bucuresti intra in topul BUSINESS Magazin pe locul al doilea. Contra unui pret de 1.620 de euro pe noapte, oaspetii au acces la un apartament pe doua niveluri, cu un living semicircular si o zona de dining cu vedere la Palatul Regal si la Piata Revolutiei. La al doilea nivel sunt organizate un dormitor cu tavanul din ferestre si o baie cu jacuzzi si plasma.

Apartamentul prezidential situat la cea mai mare inaltime, la etajul 19 al hotelului Intercontinental, se afla pe locul al treilea in topul preturilor. Cu un pret de receptie de 1.500 de euro, apartamentul imperial este celebru inca din 1979, cand au fost filmate aici scene din filmul “Nea Marin miliardar”. Pe o suprafata de 240 de metri patrati sunt organizate doua dormitoare, care includ si un pian alb Steinway & Sons in stare de functionare (pregatit special pentru sederea violonistului Nigel Kennedy din iarna anului trecut) si au vedere la Piata Universitatii. “Camerele sunt decorate cu mobila alba italiana din lemn de nuc, poleita cu aur si obiecte de iluminat din sticla de Murano”, detaliaza Dana Chiriac, marketing & PR manager la hotelul Intercontinental din Bucuresti. Si cei de la Intercontinental se lauda cu o lunga lista de celebritati - Michel Platini, José Carreras, Billy Idol, Samantha Fox, Ariel Sharon, Boy George, Vladimir Voronin, Ioan Hollender, Josef Blatter sau Lennart Johansson.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/topurile-business-magazin/top-bm-cele-mai-scumpe-apartamente-prezidentiale-4419714
4419714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.