Povestea omului care a creat al doilea cel mai mare producător global de băuturi alcoolice

Autor: Ioana Matei Postat la 07 septembrie 2019 577 afişări

Paul Ricard şi-a dorit să fie pictor, dar tatăl său nu i-a încurajat pasiunea, ci l-a atras în afacerea familiei. Şi-a orientat creativitatea către aceasta, iar acum, numele său este sinonim cu al unuia dintre cei mai mari producători globali de băuturi alcoolice. Spiritul artistic al lui Ricard nu s-a limitat însă la business.

Povestea omului care a creat al doilea cel mai mare producător global de băuturi alcoolice

Paul Ricard s-a născut pe 9 iulie 1909 în Sainte-Marthe, cartier aflat în cel de-al 14-lea arondisment al Marsiliei, în familia unor negustori de vin. A studiat la liceul Thiers din Marsilia şi, deşi era pasionat de pictură, s-a alăturat afacerii de familie, după ce tatăl său nu l-a încurajat să îşi urmeze pasiunea.

 

Când era tânăr, a descoperit băutura alcoolică denumită pastis, prin intermediul unui păstor bătrân. Băutura, un lichior cu aromă de anason, considerată şi aperitiv, a fost interzisă, alături de alte băuturi pe bază de anason, în perioada primului război mondial. Folosirea acestui ingredient era considerată o subminare a eforturilor franceze în perioada războiului. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.