Gala CEO Awards: pariurile trecute şi viitoare ale Business Magazin

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 noiembrie 2014 202 afişări

Lansarea celei de-a cincea ediţii a catalogului 100 cei mai admiraţi CEO din România a avut loc la o gală unde au fost premiaţi 15 manageri de top. Cinci dintre ei se numără printre cei mai admiraţi manageri, iar celelalte zece premii marchează deceniul de existenţă a revistei.

A cincea ediţie a catalogului 100 cei mai admiraţi CEO din România realizat de Business Magazin a adus în fruntea clasamentului, pentru prima dată, un antreprenor. Iulian Stanciu, CEO al eMAG, cel mai mare retailer online de pe piaţă, a primit în 2014 cel mai mare număr de voturi din partea mediului de afaceri privat din România.

Cu ocazia lansării catalogului, Business Magazin a organizat Gala CEO Awards, în cadrul căreia au fost acordate zece premii speciale, pentru a celebra aniversarea a 10 ani a revistei, şi alte cinci premii pentru managerii care au întrunit admiraţia mediului de afaceri privat din România. Gazdele evenimentului au fost Ioana Matei şi Răzvan Mureşan, redactori la Business Magazin, şi Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar şi Business Magazin, care au prezentat poveştile celor care transformă vizibil România prin energia şi creativitatea lor.

Cinci premii speciale au fost acordate celor care au fost prezenţi de-a lungul anilor în paginile revistei şi cariera lor a confirmat că miza revistei a fost corectă. Primul premiu al categoriei „Evoluţie şi revoluţie“ a fost atribuit lui Liviu Dan Drăgan, CEO la Totalsoft, părintele Charisma, suită de aplicaţii prin care se deruleză 10% din PIB-ul României. „Vă mărturisesc că în 20 de ani de Charisma, sau Totalsoft, nu m-am considerat un CEO nici puternic, nici inspirat, nici de succes. Am avut o ambiţie nebunească, poate copilărească, de a crede într-o poveste despre cum poţi să faci business românesc atât în România cât şi în afară“, a declarat Drăgan în cadrul evenimentului.

Sergiu Biriş, cofondator al Liverail, a spus la primirea premiului: „Povestea noastră cu Business Magazin este foarte interesantă. În 2007, când am pornit afacerea, aveam 24 de ani şi am apărut pe coperta revistei deşi nu ştiam că pozăm pentru copertă. Mă bucur că s-a întâmplat aşa pentru că am fost descoperiţi de investitorul nostru Alexis Bonte şi afacerea s-a dezvoltat foarte mult“. Ideea lui Sergiu Biriş şi a lui Andrei Dunca, pornită în 2007 şi despre care Business Magazin a scris chiar de atunci, a fost cumpărată de Facebook pentru 500 de milioane de dolari, cea mai mare tranzacţie din România în IT.

Al treilea premiu special i-a fost atribuit lui Călin Drăgan, representative director, president şi CEO al Coca-Cola East Japan, o afacere de 4 miliarde de dolari şi cu 8.000 de angajaţi. Călin Drăgan a spus într-o înregistrare video: „Un foarte mare mulţumesc pentru surpriza extraordinar de plăcută. Pentru mine este o chestiune fantastică, pentru că, aşa cum spunem noi, românii, «ochii care nu se văd se uită», iar eu sunt plecat de aproape patru ani din ţară.

Business Magazin este o revistă care şi-a făcut pe deplin datoria în presa de business pe parcursul ultimilor zece ani şi pentru mine a fost un punct de referinţă atunci când îmi doream o informaţie precisă, la obiect şi mai cu seamă promptă. Business Magazin şi-a păstrat un echilibru pe parcursul a tot ce s-a întâmplat în ultimii zece ani în România. În urmă cu zece ani am preluat conducerea afacerilor din România şi fiecare moment important din cariera mea profesională a fost marcat în Business Magazin.“

Un alt premiu a fost atribuit lui Dragoş Dinu, CEO al Ţiriac Holding, responsabil de activitatea a peste 15 firme cu activităţi în domenii variate, de la auto şi imobiliar până la leasing, property management sau energie, cu afaceri cumulate de 500 de milioane de euro. „E un premiu care aparţine cel puţin în aceeaşi măsură şi echipelor cu care am lucrat. Dacă ştim să anticipăm nevoile clienţilor noştri, premiile acestea vor continua să curgă“.

Cel de-al cincilea premiu al categoriei „Evoluţie şi revoluţie“ a fost atribuit antreprenorului Dragoş Pavăl, prezent încă din 2010 pe coperta Business Magazin, acela fiind anul în care a devenit nu numai liderul segmentului de bricolaj, ci şi cel mai mare retailer român. Antreprenorul băcăuan a construit reţeaua Dedeman, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei şi un profit net de peste 280 de milioane de lei. Previziunile pentru 2014 se referă la o creştere a vânzărilor de peste 8%, compania având 7.000 de angajaţi.

Cu aceeaşi ocazie, Business Magazin a acordat cinci premii speciale care reprezintă miza redacţiei pentru evoluţia viitoare, managerii având toate şansele să fie parte a unui viitor solid de business.

Primul premiu al secţiunii „Pariu pentru viitor“ a fost înmânat lui Tatian Diaconu, director general al Immochan România. „Este clar că există foarte multă muncă în spatele unei cariere şi mi-aş acorda 80% din valoarea premiului pentru muncă, dar restul de 20% sunt elemente mai mult sau mai puţin subiective şi contează foarte mult locul, compania în care munceşti, colegii care te fac uneori să pari mai deştept decât eşti şi contează acel dram de noroc“, a declarat Diaconu în cadrul evenimentului.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/gala-ceo-awards-pariurile-trecute-si-viitoare-ale-business-magazin-13508769
13508769
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.