Rusia lansează un serviciu multimedia internaţional împotriva "propagandei" occidentale

Autor: Gaidau Ion Postat la 11 noiembrie 2014 44 afişări

Rusia a anunţat luni lansarea unui nou serviciu multimedia internaţional, finanţat de stat, care are drept obiectiv să lupte împotriva "propagandei agresive" a Occidentului şi să ofere o "interpretare alternativă" evenimentelor din lume.

Noua structură, denumită Sputnik, va oferi în special serviciul în limbi străine al agenţiei de presă publice RIA Novosti şi postului de radio Vocea Rusiei, care au fost reunite în decembrie anul trecut în cadrul unei singure mari agenţii Rossia Segodnia (Rusia de astăzi), a declarat directorul său Dmitri Kiselev, în cursul unei conferinţe de presă.

"Suntem împotriva propagandei agresive care alimentează lumea şi impune un punct de vedere unipolar", a declarat Kiselev, un prezentator controversat, cunoscut pentru comentariile sale dure la adresa opoziţiei sau a homosexualilor.

Obiectivul serviciului Sputnik, ale cărui informaţii vor fi publicate pe site-ul Sputniknews.com şi difuzate prin intermediul undelor radio în aproximativ 30 de ţări, inclusiv în Franţa, China şi Statele Unite, este de "a arăta o lume multipolară", a subliniat el.

"Vom oferi o interpretare alternativă evenimentelor, pentru care există o cerere puternică în lume", a anunţat Kiselev. "Lumea nu poate fi unipolară, aceasta va duce la victime şi vărsare de sânge", a afirmat el.

Dmitri Kiselev, prezentatorul unei emisiuni săptămânale "Vesti nedeli" de pe postul public Rossia, care difuzează cu regularitate reportaje critice la adresa opoziţiei, antiamericane sau anti-gay, a fost numit în decembrie anul trecut la conducerea agenţiei Rossia Segodnia printr-un decret al preşedintelui Vladimir Putin.

Kremlinul aspiră de mai mulţi ani să amelioreze imaginea Rusiei în străinătate, unde Moscova este adesea criticată pentru reprimarea opoziţiei, controlul strict asupra societăţii civile sau presupusa implicare în conflictul din Ucraina, care opune forţele regulate separatiştilor proruşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
MEDIA,
POLITICĂ
/actualitate/rusia-lanseaza-un-serviciu-multimedia-international-impotriva-propagandei-occidentale-13529798
13529798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.