DICTIONAR DE GAMING

Postat la 10 aprilie 2006 2 afişări

Sunt jocurile "de impuscat", cele mai multe de razboi sau cu tenta SF. Jucatorul priveste "lumea" prin ochii personajului principal, iar interactiunea cu mediul din joc este redusa.

FIRST PERSON SHOOTER (FPS) 
Sunt jocurile "de impuscat", cele mai multe de razboi sau cu tenta SF. Jucatorul priveste "lumea" prin ochii personajului principal, iar interactiunea cu mediul din joc este redusa. Sunt titlurile care solicita cele mai performante calculatoare. Se pot juca si online sau  in retea. Reprezentative: Half Life, Unreal, Halo, Alien versus Predator, seria Doom. 

ROLE PLAYING GAME (RPG) 
Combina aventura cu shooterele. Jucatorul isi alege sau isi creeaza un personaj cu care exploreaza o lume intreaga. Exista un quest principal si o multime de questuri secundare, iar rezolvarea acestora si castigarea luptelor asigura "dezvoltarea" fizica si spirituala a personajului. Reprezentative: Diablo, Warcraft, Gothic, The Elder Scrolls. 

STRATEGY 
Jocuri de strategie, care pot fi in timp real (RTS) sau pe ture (TBS). Strategul poate fi pus in fata dezvoltarii unei natiuni  (Civilization) sau poate participa la batalii renumite (Panzer General). Cea mai complexa forma de joc, unde AI (inteligenta artificiala) da cele mai mari batai de cap. 

ADVENTURE 
Jocuri care combina actiunea cu logica si presupun explorarea detaliata a lumii jocului, cu care se interactioneaza la maxim. Presupun rezolvarea unor probleme (quest-uri). Titluri: Seria Myst (cel mai bine vandut joc al tuturor timpurilor), Syberia, The Longest Journey.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DICTIONAR DE GAMING
/media-marketing/dictionar-de-gaming-1005397
1005397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.