Business Week inchide doua editii

Postat la 13 decembrie 2005 1 afişăre

Revista americana Business Week a anuntat saptamana trecuta ca inchide, incepand cu sfarsitul acestui an, atat editia europeana, Business Week Europe, cat si pe cea asiatica, Business Week Asia.

Revista americana Business Week a anuntat saptamana trecuta ca inchide, incepand cu sfarsitul acestui an, atat editia europeana, Business Week Europe, cat si pe cea asiatica, Business Week Asia.

Una dintre cele mai influente reviste americane de afaceri, Business Week, editata de compania americana McGraw-Hill, va inchide doua dintre editiile sale, Business Week Europe, si Business Week Asia, lansate, ambele, acum noua ani, in 1996. In locul editiilor continentale, Business Week a anuntat ca planuieste sa distribuie atat in Europa cat si in Asia editia tiparita americana, "aceeasi pe care o primesc abonatii din Chicago ori Atlanta", nota saptamana trecuta International Herald Tribune; cele doua editii continentale inchise vor fi suplinite, a mai anuntat compania, prin editii online imbunatatite. Intr-o declaratie publica, redactorul-sef Stephen Adler a motivat hotararea companiei prin "cresterea puterii globale a web-ului de a deservi cititorii si advertiserii intr-un mod mai rapid, mai eficient si mai bine «targetat»".

Decizia "reflecta dificultatile de management in mentinerea editiilor din afara Statelor Unite", dupa cum comenteaza Wall Street Journal, adaugand ca publisherii presei de afaceri din America se confrunta in prezent cu un mediu dificil in termeni de incasari de publicitate. Si International Herald Tribune comenteaza ca, asemeni altor publisheri americani care s-au aventurat peste granita, Business Week "a suferit in ultimii ani din cauza pietei dificile de publicitate pentru editiile de limba engleza". O decizie similara  a luat vara trecuta revista Forbes, care a inchis principala sa editie internationala, Forbes Global, lansand, insa, o editie in care predomina informatiile despre Asia. Business Week este de fapt a treia publicatie majora de afaceri care isi reduce acoperirea, in ultimele 14 luni, in Asia. In octombrie, Dow Jones a redus dimensiunile editiilor europeana si asiatica ale cotidianului Wall Street Journal, trecand la format tabloid, dar oferind in schimb, pentru abonati, acces gratuit la editia online.

Anul trecut, tot in octombrie, Down Jones a inchis publicatia Far Eastern Economic Review, inlocuind-o cu un lunar cu o schema editoriala redusa, continutul editorial fiind furnizat, in mare parte, de colaboratori - politicieni din Asia, oameni de afaceri, experti. Inchiderea editiilor europeana si asiatica ale Business Week presupune circa 60 de concedieri, cei mai multi dintre ei apartinand operatiunilor internationale ale Business Week, a anuntat purtatoarea de cuvant a revistei, Kimberly Quinn, citata de International Herald Tribune.

Editia tiparita globala a Business Week va deservi acum toti citorii si advertiserii Business Week - atat pe cei din America de Nord cat si pe cei din Europa, Asia si alte piete. Reprezentantii Business Week au precizat ca isi vor mentine, insa, reteaua de birouri internationale. Revista Business Week, care are cititori in 140 de tari, potrivit informatiilor furnizate de companie, a fost fondata in 1929 de McGraw-Hill Companies, cu afaceri in educatie, publishing si servicii financiare si de afaceri. Alaturi de Business Week, una dintre revistele importante ale diviziei de publishing este Aviation Week; McGraw-Hill este, de asemenea, compania-mama a Standard & Poor’s si J.D. Power and Associates.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Business Week inchide doua editii
/media-marketing/business-week-inchide-doua-editii-979527
979527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.