Bate Vantul pe tarabe

Postat la 25 ianuarie 2006 1 afişăre

Vantul este cel mai recent titlu pe segmentul Publicatiilor de satira din Romania. Piata satiricelor se aglomereaza, prin aparitia unui nou titlu saptamana trecuta (Vantul), relateaza Mediafax.

Vantul este cel mai recent titlu pe segmentul publicatiilor de satira din Romania. Piata satiricelor se aglomereaza, prin aparitia unui nou titlu saptamana trecuta (Vantul), relateaza Mediafax.

Vantul se pozitioneaza ca un saptamanal "de naravuri si inginerii", fiind o publicatie de investigatii, reportaje sociale si satira politica. Editorii publicatiei sunt un grup de jurnalisti independenti, condusi de Felix Rache (directorul publicatiei) si Julius Constantinescu (redactor-sef).

Saptamanalul Vantul intra pe segmentul Academiei Catavencu, dar si pe nisa lasata libera de Plai cu boi.  "Spunem ca incercam sa mergem pe nisa Plai cu boi, Academia Catavencu, Aspirina saracului, fiindca Vantul isi propune sa fie o publicatie atat de anchete si investigatii, cat si de reportaj social si de satira, incercand sa sparga multe dintre cliseele de presa", spune Radu Pirca, secretar general de redactie al revistei. Pirca a mai spus ca echipa redactionala este formata in mare parte din oameni care au lucrat la cele trei publicatii mentionate mai sus.

Explicand numele publicatiei - care duce cu gandul la controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu - editorii au spus ca revista se cheama asa "tocmai fiindca nu e a lui Sorin Ovidiu Vintu ci, dimpotriva, incearca sa se adreseze milioanelor de pagubiti de pe urma ingineriilor financiare din Romania - dar nu numai lor". In acelasi timp, spun editorii, revista parodiaza cotidianul Gandul, "asa cum se vede si din forma ei grafica", au mentionat acestia.

Segmentul publicatiilor satirice este in prezent net dominat de Academia Catavencu, cu o audienta medie de 432.000 de cititori pe editie, conform ultimului Studiu National de Audienta (SNA).
Plai cu boi si Aspirina saracului nu sunt incluse in SNA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bate Vantul pe tarabe
/media-marketing/bate-vantul-pe-tarabe-978249
978249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.