APADOR-CH: Propunerea PDL de lege a audiovizualului face din orice televiziune un contravenient

Postat la 20 februarie 2011 10 afişări

APADOR-CH a solicitat respingerea unei propuneri legislative din 2011 a PDL de modificare a Legii audiovizualului, considerand ca aceasta afecteaza libertatea editoriala a presei audiovizuale, in special prin interventia in continutul dezbaterilor publice in chestiuni de interes general.

Organizatia neguvernamentala de aparare a drepturilor omului APADOR-CH sustine ca excesul de reglementare transforma legea audiovizualului intr-un act normativ care contine aproape la fel de multe contraventii si amenzi ca si Codul Rutier. In opinia organizatiei, practic, devine din ce in ce mai greu ca un radiodifuzor sa mai intreprinda o actiune, fara ca aceasta sa nu constitutie o contraventie.

In cazul de fata, PDL cere ca moderatorii sa fie impartiali si sa nu-si exprime opiniile in chestiuni de interes public, instituie obligatia ca puterea si opozitia sa aiba un numar egal de reprezentanti la dezbaterile televizate si elimina obligatia cablistilor de a transmite si posturi comerciale de televiziuni, limitand principiul "must carry" la televiziunile publice.

APADOR-CH contesta si intentia initiatorilor propunerii legislative de a translata anumite prevederi din codul audiovizual in continutul legii audiovizualului, intrucat prin acest procedeu se tinde la ingreunarea procedurilor de corectare a unor prevederi care afecteaza dreptul la libera exprimare.

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/apador-ch-propunerea-pdl-de-lege-a-audiovizualului-face-din-orice-televiziune-un-contravenient-7997197
7997197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.