Top 100 cei mai admiraţi CEO: Sergiu Manea, preşedinte executiv, preşedinte al comitetului executiv al BCR

Autor: Florin Casota Postat la 16 martie 2017 524 afişări

Sergiu Manea este primul român care ajunge la conducerea celei mai mari bănci din România.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Sergiu Manea, preşedinte executiv, preşedinte al comitetului executiv al BCR

A preluat anul trecut conducerea de la Tomas Spurny, cel care în aprilie 2012 a fost adus personal de Andreas Treichl, preşedintele Erste, acţionarul majoritar al BCR, să restructureze cea mai mare bancă locală.

Cariera şi-a început-o în 1994 la BRD la secţia Instituţii Financiare, diviza internaţională, apoi a mai trecut pe la bănci precum ING, Bank AustriaCreditanstalt sau ABN AMRO.

În toamna lui 2005 s-a mutat la Viena în divizia pieţe internaţionale a Bank Austria, la 33 de ani fiind numit şef pe vânzările de produse fixed income şi derivative în Europa Centrală şi de Est şi Austria. După un an a avansat ca director executiv pe zona Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

În vara lui 2010 s-a retras la Ithuba Capital, unde a lucrat doi ani, iar apoi a fost numit vicepreşedinte executiv trezorerie în cadrul BCR.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.