Top 100 cei mai admiraţi CEO: Jaak Mikkel, director general la Coca-Cola HBC România

Autor: Georgiana Călin Postat la 30 aprilie 2017 614 afişări

Jaak Mikkel este, de mai bine bine de doi ani, director general al Coca-Cola HBC România, cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare de pe piaţa locală.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Jaak Mikkel, director general la Coca-Cola HBC România

Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de peste 2,1 miliarde de lei (cca 472 de milioane de euro), în creştere cu 16% faţă de anul precedent, marcând astfel cel mai bun an din istoria de 25 de ani a companiei pe plan local (rezultatul de anul trecut întrece chiar şi cifrele raportate de companie la nivelul anului 2008, când Coca‑Cola HBC a depăşit pentru prima dată în România pragul afacerilor de 2 miliarde de lei).

Anterior venirii sale la conducerea companiei din România, Jaak Mikkel a fost director general al companiei Pivara Skopje AD din Macedonia – un joint venture între Coca-Cola HBC Macedonia şi Heineken. Mikkel şi-a început cariera în cadrul Coca-Cola HBC în anul 2008, ca director de vânzări pentru ţările baltice. În 2012, Jaak a fost promovat în funcţia de director general al Coca-Cola HBC Macedonia şi, împreună cu echipa sa, a generat cea mai mare creştere înregistrată vreodată din punctul de vedere al volumului, şi al cotei de piaţă, atât pe segmentul de băuturi carbogazoase, cât şi pe cel de bere.

De asemenea, în 2013 Coca‑Cola HBC Macedonia a generat cel mai mare profit din istoria sa, fapt ce a dus, de asemenea, la creşterea indicilor de valoare şi a gradului de implicare a angajaţilor. Înainte de a se alătura echipei Coca-Cola HBC, Jaak Mikkel a lucrat timp de 10 ani în cadrul companiei Shell, unde a deţinut diverse poziţii de conducere, fiind responsabil de activitatea companiei în mai multe ţări europene.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.