TINERI MANAGERI DE TOP: Prin mainile lui trec strategia si dezvoltarea Vodafone - Valentin Stefan

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 28 iunie 2011 445 afişări

Raspunde practic de creionarea strategiei de dezvoltare a Vodafone, al doilea cel mai mare operator de telecomunicatii din piata locala, si are responsabilitati directe pentru o serie de initiative strategice, dar si oportunitati noi de dezvoltare.

In companie lucreaza din 2008, cand a inceput ca director de strategie pe partea comerciala, pozitie din care s-a ocupat, printre altele, de definirea strategiei de extindere a acoperirii serviciilor de intermet mobil, estimand potentialul comercial si stabilind investitiile necesare. Anul trecut Stefan a devenit directorul responsabil de segmentul rezidential din baza de 9,7 milioane clienti ai operatorului, functie din care s-a ocupat de loializarea si retentia clientilor, dar si de extinderea numarului de servicii folosite de acestia, precum internetul mobil care a inregistrat o crestere cu peste 50% a vanzarilor in ultimul an. Iar din mai a fost promovat director de strategie pentru intreaga companie.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, educatie completata cu un stagiu la Universitatea Economica din Viena, Valentin Stefan a urmat si un MBA in SUA la Darden Graduate School of Business Administration pentru a-si completa studiile. Cariera si-a inceput-o ca auditor la Deloitte in 1999, unde s-a ocupat de companii din domeniul bunurilor de larg consum, si a participat la procesul de selectie a consultantilor pentru privatizarea a zece firme. A preluat, cateva luni mai tarziu, pozitia de consultant la Roland Berger, iar din 2002 s-a mutat pentru trei ani la Washington DC, unde a fost mai intai consultant independent pentru companii precum Medical Automation Research Center si The Healthy Back Store, lant de retail care l-a si angajat apoi ca manager responsabil de procesele de business.

Valentin Stefan a revenit insa in 2005 in Romania, reluandu-si activitatea la Roland Berger ca senior manager, pozitie din care a coordonat un proiect public cu un buget de peste un milion de euro si o echipa de 10 consultanti, si anume restructurarea, in vederea privatizarii, a Postei Romane. "Mi-am dorit de la bun inceput sa investesc cativa ani in cariera din consultanta, in care sa ma dezvolt profesional, urmand ca odata ce voi fi fost pregatit, sa tranzitionez intr-o pozitie cu impact si responsabilitate in industrie", spune managerul. Ceea ce s-a si intamplat.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-prin-mainile-lui-trec-strategia-si-dezvoltarea-vodafone-valentin-stefan-8393427
8393427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.