TINERI MANAGERI DE TOP: Corina Paun, legatura dintre IMM-uri si Romtelecom

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 04 iulie 2011 338 afişări

Corina Paun are pe mana aproape 10% din veniturile Romtelecom. Este responsabila de afacerile operatorului cu firmele mici si mijlocii.

Companiile mici si mijlocii inseamna 80% din numarul total de firme din economie si aduc in jur de 35% din venituri", dimensioneaza Corina Paun, directorul pentru segmentul de IMM-uri si microintreprinderi din cadrul Romtelecom, domeniul de care este responsabila din 2007 incoace. Baza de astfel de clienti a operatorului cuprinde in prezent aproximativ 130.000 de firme dintr-un total de 400.000 considerate active din Romania si a fost extinsa in ultimii ani, indiferent de criza, in 2010 fiind vorba despre un avans de 15% fata de anul precedent.

Din intreaga piata a IMM-urilor si microintreprinderilor, Romtelecom detine astfel in jur de 33%, pondere care nu se aplica insa si pentru venituri. Pentru ca este vorba de companii cu incasari nu foarte mari, contractele sunt de regula mai putin costisitoare decat in cazul unei firme cu sute sau chiar mii de angajati, dar au fost incheiate pana acum si doua contracte cu valoare mai mare de 350.000 de euro pe an si alte cinci de peste 100.000 de euro.

"Divizia a trebuit insa construita de la zero, pentru ca in urma cu patru ani era la nivelul de start-up", spune Paun despre momentul in care a preluat pozitia actuala. Acum principalul obiectiv este cresterea veniturilor, in conditiile in care anul trecut, pe o piata telecom in scadere, divizia Romtelecom a avut venituri cu 5% mai mari, crestere estimata sa se mentina cel putin in acest an.

Cariera si-a inceput-o in 1995, cand inca era studenta la Facultatea de Relatii Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, la o companie care comercializa obiecte promotionale Pierre Cardin. A preluat apoi o pozitie la Pagini Aurii, companie in care a evoluat in departamentul de vanzari si pe care a si ajuns sa o conduca o perioada. Iar din decembrie 2007 a preluat pozitia actuala.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-corina-paun-legatura-dintre-imm-uri-si-romtelecom-8393451
8393451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.