TINERI MANAGERI DE TOP: 150 de milioane de euro in gestiunea lui Mugurel Cohal de la eMAG

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 30 iunie 2011 381 afişări

Directorul financiar al eMAG Mugurel Cohal coordoneaza anul acesta un buget de 150 de milioane de euro.

In cadrul eMAG, unde este director financiar de trei ani, Mugurel Cohal gestioneaza relatiile cu bancile si cu companiile de asigurare a stocurilor, aproba toate cheltuielile realizate de companie si gandeste strategia de optimizare a costurilor prin care compania a reusit sa incheie anul 2010 pe plus.

Compania a depasit anul trecut obiectivul ambitios de a depasi pragul de 100 de milioane de euro al cifrei de afaceri, in conditiile in care in 2009 a raportat incasari de 64 de milioane de euro, iar pentru acest an asteapta un avans de 50% pana la 150 de milioane de euro.

Dupa absolvirea Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul ASE si o scurta experienta in brokeraj pe piata de capital Cohal s-a angajat in 1998 la Electrolux, ocupandu-se in prima faza de furnizorii si stocurile companiei, iar apoi de raportari externe. Dupa zece ani a decis ca are nevoie de o schimbare si, desi ar fi preferat tot o companie multinationala, a ajuns la eMAG, o companie antreprenoriala detinuta de trei oameni de afaceri romani.

Coordoneaza o echipa de sapte angajati, care raspunde anul acesta de bugetul estimat de 150 de milioane de euro. "Primul trimestru a inceput in crestere fata de anul trecut, semn ca retailul incepe tot mai mult sa depaseasca problemele economice", spune Cohal.

Printre responsabilitatile directorului financiar se numara si asigurarea surselor de finantare necesare eMAG, obiectiv deja indeplinit, in conditiile in care exista o linie de credit de patru milioane de euro din care compania a folosit insa destul de putin. Totodata, el asigura si sursele de finantare pentru clienti, eMAG avand parteneriate cu mai multe banci pentru cumparaturi cu cardul in rate fara dobanda.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-150-de-milioane-de-euro-in-gestiunea-lui-mugurel-cohal-de-la-emag-8393499
8393499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.