Tânărul care fabrică ţevi de 15 milioane de euro: Îţi trebuie puţin noroc într-o ţară cu astfel de oameni

Postat la 25 octombrie 2013 4113 afişări

Bogdan Niţu este din 2009 directorul general al producătorului de ţevi şi tuburi Superlit, cu capital turcesc, care deţine la Buzău o fabrică în care a investit de-a lungul timpului circa 15 milioane de euro.

Niţu a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti şi, înainte de a fi recrutat pentru a ocupa funcţia de director al Superlit, a lucrat în companii precum Philips Lighting, Pipelife România sau Sunlight Industrial. Spune că a decis să accepte poziţia de şef al Superlit după ce a adunat informaţii despre piaţă şi a descoperit „un ocean albastru„ puţin explorat la acel moment, microhidrocentralele.

Companiile din industria hidroenergetică se numără de altfel în prezent printre principalii clienţi ai Superlit. Niţu are în subordine 120 de angajaţi. „Am realizat o cifră de afaceri apropiată de 15 milioane de euro în 2012 şi ne-am propus o creştere de 10% în 2013„, explică managerul. Peste jumătate din vânzările companiei sunt generate de exporturi în ţări precum Austria, Serbia, Norvegia, Italia sau Polonia, iar la începutul anului Niţu spunea că priveşte cu interes şi către alte pieţe, precum Republica Moldova, Ucraina sau ţările baltice.

Managerul de la Superlit spune că a cochetat de-a lungul timpului cu ideea de antreprenoriat, dar că acest pas nu poate fi făcut în România. „Cel puţin deocamdată. O spun cu părere de rău." Peste 10 ani se vede într-o echipă formată din profesionişti dornici să înveţe lucruri noi în fiecare zi. „Cu un pic de noroc, într-o ţară cu astfel de oameni", adaugă Niţu. Compania Superlit a fost deţinută până la începutul anului 2010 în proporţie de 40% de grupul Romet din Buzău, controlat de omul de afaceri Constantin Toma. Tranzacţia prin care compania turcă a preluat integral Superlit Ro¬mânia a fost realizată în martie 2010, însă suma plătită nu a fost făcută publică.

FUNCŢIE director general

VÂRSTĂ 39 de ani

ACŢIONARIAT 100% Karamanci Holding

CIFRĂ DE AFACERI 2012 15 mil. euro

CIFRĂ DE AFACERI 2011 14 mil. euro

ANGAJAŢI 120


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tanarul-care-fabrica-tevi-de-15-milioane-de-euro-iti-trebuie-putin-noroc-intr-o-tara-cu-astfel-de-oameni-11561794
11561794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.