Ce vedem la cinema: "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" (GALERIE FOTO, VIDEO)

Postat la 26 octombrie 2013 402 afişări

Lungmetrajul care marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească, filmul Nu sunt faimos, dar sunt aromân a ajuns din 25 octombrie pe marile ecrane din 25 octombrie.

Regizor artistic, actor şi poet, Toma Enache realizează un proiect cinematografic unic în ţară prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân.

O producţie cinematografică independentă, filmul Nu sunt faimos, dar sunt aromân, are un buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private.

Ce vedem la cinema: "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" (GALERIE FOTO)

"Nu sunt faimos, dar sunt aromân" ("Nu hiu faimos ama hiu arman") este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.

Ce vedem la cinema: "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" (VIDEO)

Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ?

Cunoscut îndeosebi pentru succesele sale la teatrul radiofonic, Toma Enache  a mai realizat atât piese de teatru în aromână ca "Lali Nida s-ampuliseashti cu stranghilji", "Tenda" sau "Secta a muljeriloru", cât şi în limba română: "Pluralul englezesc", "Richard al III-lea", "Mincinosul", "O noapte furtunoasă" sau "Alcesta".

Distribuit de MediaPro Distribution, filmul Nu sunt faimos, dar sunt aromân a avut premiera la 25 octombrie în cinematografele din toată ţara.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/ce-vedem-la-cinema-nu-sunt-faimos-dar-sunt-aroman-galerie-foto-video-11565416
11565416
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Ponderea contractelor de muncă plătite cu salariul minim a crescut de la 7,5% în 2011 la 31,5% în 2019. O discuţie cu Adelina Mihai, jurnalist şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.