Sfaturi pentru tinerii manageri de la... Mihai Rohan, ex-Carpatcement Holding

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 octombrie 2012 184 afişări

Mihai Rohan, preşedintele CA al Carpatcement Holding si fost director general al companiei în perioada 2000-2010., a oferit, în cadrul evenimentului MEET THE CEO, organizat de revista BUSINESS Magazin, sfaturi pentru tinerii manageri şi antreprenori.

Perseverenţa, temeinicia cunoştinţelor, o echipă foarte bună şi capacitatea de comunicare în interiorul şi în afara companiei sunt recomandările lui Mihai Rohan către tinerii manageri.

1. Să ştii să fii perseverent şi să ai răbdare. Ai răbdare, dacă ştii ce vrei, şi mergi cu scenariul tău până la capăt în ceea ce faci, chiar dacă la început îţi iese prost. Ia-o de la capăt, urmăreşte-ţi planul etapă cu etapă cu răbdare, până îţi iese cum vrei.

2. Trebuie să ai cunoştinţele necesare şi capacitatea de persuasiune necesară în relaţiile cu partenerii de afaceri, cu şefii, cu bancherii, cu miniştrii. Să stăpâneşti problema, să ştii cum să explici şi să ai toate argumentele la îndemână, altminteri nu poţi să obţii nimic.

3. Construieşte-ţi o echipă foarte bună. Promovează valorile, nu-ţi fie frică să-i cultivi şi să-i selectezi în jurul tău pe oamenii cei mai buni, calificaţi, performanţi, doar din ideea că ei îţi pot lua locul la un moment dat. Dacă sunt mai buni, foarte bine, te dai la o parte şi-i laşi pe alţii în locul tău.

4. Vorbeşte cu oamenii, fii aproape de ei, dă-ţi seama când trebuie să-i asculţi şi eventual să-i calmezi, mai ales pe timp de criză. Dacă le spui că anul ăsta nu pot creşte salariile, dar la anul pot să urce cu 2-3% şi ei ştiu că pot să aibă încredere în tine şi că există o direcţie pe care pot să te bazeze, atunci ei te vor asculta.

5. Ţine-ţi cuvântul. Nu vorbi decât ce ştii şi fă întotdeauna ceea ce ai zis că faci. Şi nu de mântuială, în ideea că vin alţii după tine şi refac lucrul.

6. Lectura, documentarea, învăţarea permanentă sunt esenţiale. Fie că studiezi o limbă străină în care vei comunica cu un acţionar sau un partener de afaceri, fie că citeşti dimineaţa presa ca să fii la curent zilnic cu contextul pieţei unde acţionezi.

Citeşte aici povestea lui Mihai Rohan, unul dintre veteranii pietei constructiilor.

Urmărește Business Magazin

/lideri/sfaturi-pentru-tinerii-manageri-de-la-mihai-rohan-ex-carpatcement-holding-10148949
10148949
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.