Regina ciocolatei de casă face 1,5 milioane de euro într-una dintre cele mai frumoase comune din ţară

Autor: Ioana Matei Postat la 24 aprilie 2014 15981 afişări

Regina ciocolatei de casă face 1,5 milioane de euro într-una dintre cele mai frumoase comune din ţară

Ibolya Laczko a vrut să ducă mai departe tradiţia fabricării de ciocolată de casă din localitatea Remetea, judeţul Harghita, şi a deschis împreună cu soţul ei propria fabrică, End-Ibo, la începutul anului 2000.

Au început să producă ciocolată de casă cu şase angajaţi într-o secţie cu o suprafaţă de 128 de metri pătraţi aflată lângă casa în care locuiau, iar după un an au construit o nouă fabrică. Începând cu jumătatea anului 2012, după ce soţul ei a decedat, Ibolya Laczko a preluat frâiele firmei.

Produsele de la End-Ibo, ciocolată de casă, turtă dulce şi încă alte câteva tipuri de dulciuri, ajung în 18 judeţe din ţară, dar şi în Ungaria. “Este destul de greu să ai o afacere în România şi mai ales în industria alimentară, unde cerinţele sunt foarte mari, de la un an la altul s-a schimbat legislaţia, a trebuit să facem investiţii noi pentru ca fabrica să corespundă normelor UE,  dar din fericire am reuşit să facem faţă tuturor cerinţelor”, spunea antreprenoarea într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

În prezent, fabrica are o suprafaţă de 450 de metri pătraţi şi 50 de angajaţi. În 2012, societatea End-Ibo a înregistrat o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro.  “Majoritatea  profitului l-am reinvestit, mereu fiind nevoie de noi dotări, de utilaje, doar aşa îţi poţi menţine un loc pe piaţă”, a declarat antreprenoarea.

Urmărește Business Magazin

/lideri/regina-ciocolatei-de-casa-face-1-5-milioane-de-euro-intr-una-dintre-cele-mai-frumoase-comune-din-tara-12518404
12518404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.