Rand Sherif conduce cel mai mare distribuitor de pe piaţa românească

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 ianuarie 2013 651 afişări

Rand Sherif conduce de 13 ani cel mai mare distribuitor de pe piaţa românească, care intermediază anual mărfuri în valoare de 1,5 miliarde de euro.

Drept comparaţie, în 1999, când a preluat conducerea companiei, Interbrands distribuia produse în valoare de 200 de milioane de euro. Cea mai mare valoare din această afacere o are însă divizia de distribuţie a British American Tobacco, liderul pieţei de ţigarete de pe piaţă. Or, cum ţigările s-au scumpit de peste patru ori numai în ultimii opt ani, o mare parte a rulajelor vine din această divizie. Compania a înregistrat anul trecut o creştere de 15% a cifrei de afaceri şi a realizat un profit net de 1 milion de euro, în condiţiile în care în 2010 raportase pierderi de 1,1 milioane de euro.

"Viaţa este ca o călătorie, iar eu sunt o cămilă", spunea anterior Rand Sherif, care motiva metafora sa prin mai multe valenţe. Pe de o parte, cămila este un animal de povară, iar compania pe care o conduce are activităţi în distribuţie; cămila este şi un simbol care îl leagă de meleagurile palestiniene natale; cămila nu este un animal solitar, iar "mie îmi place să călătoresc în echipă; şi familia mea este numeroasă, am şase băieţi." Iar călătoria este mereu plăcută, "mergând de la oază la oază, având mereu un ţel, şi ştii mereu unde mergi - în est sau în vest". Managerul spune că educaţia englezească pe care a primit-o în Irlanda şi Marea Britanie, şi unde se pune accent şi pe sport ("vreme de 12 ani am jucat zilnic sport") l-a format ca jucător în echipă, motiv pentru care îi place să lucreze cu oamenii. De-a lungul carierei sale a lucrat şi a trăit în peste 15 ţări, dar nu se simte ataşat, în particular, de niciuna ("cei şase fii ai mei locuiesc în trei ţări diferite"); totuşi în România a petrecut cea mai lungă perioadă de timp, peste 13 ani, şi plănuieşte să păstreze frâiele câtă vreme "îmi place ceea ce fac şi sănătatea îmi va permite". Mărturiseşte că s-a întrebat adesea care este motivul care l-a legat atât de mult de această ţară, iar răspunsul său este legat de "echipa de oameni cu care lucrez aici; e foarte plăcut să lucrez cu ei".


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/rand-sherif-conduce-cel-mai-mare-distribuitor-de-pe-piata-romaneasca-10424968
10424968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.