Petru Trîmbiţaş, WellCode: Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este să-ţi alegi cu foarte mare grijă oamenii cu care te înconjori şi cu care lucrezi, să fii foarte selectiv şi să faci zero compromisuri în această privinţă

Postat la 02 noiembrie 2021 126 afişări

Petru Trîmbiţaş, WellCode: Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este să-ţi alegi cu foarte mare grijă oamenii cu care te înconjori şi cu care lucrezi, să fii foarte selectiv şi să faci zero compromisuri în această privinţă

Cred că jobul ideal este… acela care îţi permite să creezi lucruri noi, indiferent de domeniu, care nu au mai fost făcute niciodată şi care au un impact pozitiv puternic în societate.

Cel mai mult mă inspiră… rezultatele cursanţilor WellCode, pentru că sunt oameni total diferiţi, care intră în programul nostru şi care îşi îmbunătăţesc viaţa considerabil  după ce îl termină.

Prefer să lucrez… la proiecte de impact, cu rezultate care schimbă în bine viaţa oamenilor. Deşi îmi place mai mult să lucrez singur, rezultatele obţinute din managementul firmei mă motivează foarte mult.

În carieră, cel mai greu îmi este… să am răbdare. Îmi vin multe idei, pe care le văd foarte detaliat şi pe care aş vrea să le pun cât mai repede în practică.

Obiectivul meu principal în rolul actual este… să lucrăm cu cât mai mulţi oameni cu care să avem rezultate foarte bune, oameni pe care să-i facem fericiţi.

În următorul concediu, aş vrea să… mă întorc în America, să mă conectez cu piaţa de acolo şi să văd care sunt oportunităţile. De acolo au plecat majoritatea businessurilor de succes şi mă inspiră foarte mult.

Lucrul de care sunt cel mai mândru este… faptul că am lucrat cu doi elevi care au obţinut medalii de argint şi de bronz la competiţii internaţionale, iar aceasta este una dintre cele mai mari realizări ale mele.

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este… să-ţi alegi cu foarte mare grijă oamenii cu care te înconjori şi cu care lucrezi, să fii foarte selectiv şi să faci zero compromisuri în această privinţă.

Primul meu şef spunea… multe, dar o să mă refer la al doilea meu şef, cel de la Facebook, care spunea că e foarte important să înveţi să lucrezi independent şi să găseşti soluţii la probleme. Când îi puneam o întrebare, mă îndruma în aşa fel încât să găsesc singur răspunsul, iar asta a fost o lecţie care m-a ajutat foarte mult.

Când eram copil, visam să fiu… poliţist (la gradiniţă), după aceea baschetbalist, deşi eram foarte slab. În liceu ştiam deja că vreau să fiu programator.


Vârstă: 26 de ani

Funcţie: CEO/director general

Companie: WellCode (furnizor de cursuri de programare şi servicii de mentorat)

Cifră de afaceri (ţintită pentru anul în curs): peste 4 mil. lei

Număr de cursanţi (înregistraţi din 2017 şi până în prezent pe platformă): peste 100.000


Numărul colegilor din echipa sa: 24


Experienţă: Este olimpic naţional la Informatică (între 2010 şi 2013) şi a urmat intershipuri plătite la Facebook, Palantir şi Google în New York şi Los Angeles (între 2015 şi 2018). În paralel, din 2011 până în prezent, predă programare.


Domeniile pe care se concentrează în prezent: educaţie, psihologie, programare, marketing şi vânzări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.