Omer Tetik, cel mai dinamic bancher

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 26 decembrie 2015 443 afişări

Ascensiunea Băncii Transilvania din ultimii ani şi achiziţia Volksbank îl plasează pe Omer Tetik într-o poziţie privilegiată în bankingul românesc.

Omer Tetik, cel mai dinamic bancher

Omer Tetik este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara, şi vorbeşte fluent patru limbi străine, inclusiv româna. Tetik a făcut parte din conducerea executivă a Credit Europe Bank din 2000, unde a debutat ca şef al Diviziei Trezorerie şi Instituţii Financiare, iar mai apoi a coordonat mai multe departamente, inclusiv cele de retail banking, reţea şi carduri. În 2010 a fost numit preşedinte şi director general al băncii.

Fuziunea dintre Banca Transilvania şi Volksbank va deveni efectivă la data de 31 decem­brie 2015, moment din care Volksbank România îşi încetează existenţa, iar întregul său patrimoniu va trece la Banca Transilvania. Astfel că bilanţul pe anul 2015, ce va fi publicat de bancă în primăvara anului viitor, va reda prima situaţie financiară completă a preluării Volksbank.

 

Banca, a treia ca mărime din sistemul bancar, a plătit pentru achiziţia Volksbank România în total 711 milioane de euro, din care 81 milioane de euro (358 de milioane de lei) pentru capitalul băncii şi 630 milioane de euro în rambursarea unor linii de rambursare acordate de către acţionarii Volksbank băncii din România.

Urmărește Business Magazin

/lideri/omer-tetik-cel-mai-dinamic-bancher-14923387
14923387
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.