Metro a pus ochii pe ea când avea 20 de ani şi era studentă. În ce funcţie a ajuns astăzi

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 februarie 2014 1138 afişări

Cu o experienţă de peste 10 ani în cadrul comerciantului german, Mirela Bănică este acum şef al departamentului de produse alimentare proaspete la Metro Cash & Carry România.

Metro a pus ochii pe ea când avea 20 de ani şi era studentă. În ce funcţie a ajuns astăzi

Mirela Bănică a fost recrutată de Metro Cash & Carry România încă de pe vremea în care era studentă la ASE, în anul trei. „Am participat la analiza de piaţă efectuată odată cu deschiderea magazinului Metro Cash & Carry Ploieşti în 2002", îşi aminteşte ea. Experienţa sa în cadrul reţelei germane a depăşit deja zece ani, iar primul pas a fost în departamentul de achiziţii, ca asistent comercial.

Din 2005, a devenit category manager conserve, preluând şi operaţiunile de negociere şi sortimentaţie la deschiderea de noi magazine pentru Metro Cash & Carry Moldova. În 2009 a fost promovată din nou şi a preluat conducerea departamentului de alimente de bază, „iar în ultimii doi ani responsabilităţile mele au crescut atât în ceea ce priveşte termenii legaţi de obiectivele afacerii, precum şi adaptarea sortimentului la nevoile clienţilor într-o piaţă extrem de dinamică cum este cea a alimentelor proaspete".

Cea mai dificilă perioadă a carierei sale a intervenit în ultimii doi ani din pricina contextului economic şi a modificărilor de comportament de consum. „Cu adevărat, schimbarea este un element definitoriu astăzi."


FUNCŢIE şef departament produse alimentare proaspete

VÂRSTĂ 33 de ani

ACŢIONARIAT Metro Cash & Carry International Holding BV (85%) şi Zareba Holdings Limited (15%)

CIFRĂ DE AFACERI 2012 1,018 mld. euro

CIFRĂ DE AFACERI 2011 1,059 mld. euro

ANGAJAŢI 2012 5.440

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metro,
mirela banica,
tineri manageri de top
/lideri/metro-a-pus-ochii-pe-ea-cand-avea-20-de-ani-si-era-studenta-in-ce-functie-a-ajuns-astazi-12015343
12015343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.