Liviu Dan Drăgan a clădit unul dintre cei mai mari producători locali de software

Autor: Razvan Muresan Postat la 13 decembrie 2012 293 afişări

Liviu Drăgan a pornit TotalSoft în 1994 şi a clădit de atunci unul dintre cei mai mari producători locali de software, cu operaţiuni în România şi alte 25 de ţări din lume.

Compania s-a clasat pentru al doilea an consecutiv pe locul întâi în topul furnizorilor de soluţii ERP din România, conform studiului realizat de compania independentă de analiză de piaţă Pierre Audoin Consultants. După absolvirea Facultăţii de Energetică din cadrul Politehnica Bucureşti s-a angajat la Centrul de Calcul al Energomontaj, unde a lucrat timp de 13 ani înainte de a lua calea antreprenoriatului. A fost mai întâi responsabil de funcţionarea unui calculator de tip Felix C512, cu dimensiuni comparabile cu ale unei camere de apartament, a fost promovat apoi drept coordonator de departament, iar în 1994 era deja şeful Centrului de Calcul. Alături de cinci colegi de serviciu avea să pună bazele TotalSoft, companie controlată în prezent de fondul elen de investiţii Global Finance. Compania a obţinut anul trecut venituri totale de peste 25 de milioane de euro, în creştere cu peste 15% şi un profit operaţional (EBITDA) de 4,5 mil. euro, mai mare cu aproape o treime faţă de anul precedent.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/liviu-dan-dragan-a-cladit-unul-dintre-cei-mai-mari-producatori-locali-de-software-10390432
10390432
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.