Inaki Berroeta

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 decembrie 2013 399 afişări

Inaki Berroeta, Vodafone România

Inaki Berroeta

Iñaki Berroeta conduce afacerile de aproape un miliard de euro ale Vodafone, al doilea cel mai mare operator telecom din piaţa locală şi are 16 ani de experienţă în sectorul telecom.

Iñaki Berroeta este licenţiat în telecomunicaţii la Universitatea din Ţara Bascilor şi absolvent al unui MBA obţinut în 2004 la Henley Management College. Iñaki Berroeta şi-a început cariera în domeniul sistemelor IT, al consultanţei IT şi managementului.

Iñaki Berroeta a fost în 1995 unul dintre primii angajaţi ai Airtel Movil, operatorul telecom care urma să devină Vodafone Spania. Doi ani mai târziu s-a mutat în California, SUA, la AirTouch International ca director IT, iar în 1999 s-a alăturat echipei Global Star USA ca director pentru divizia de facturare şi de relaţii cu clienţii.

Iñaki Berroeta a revenit în anul 2000 în Spania, unde a deţinut până în 2007 mai multe poziţii executive în cadrul Vodafone: director al centrului de dezvoltare software, director pentru servicii şi produse pentru companii şi, în cele din urmă, director de vânzări pentru companii. Iñaki Berroeta a ajuns în România după ce anterior a condus timp de trei ani operaţiunile Vodafone din Malta.

Iñaki Berroeta a avut dintotdeauna o pasiune pentru automobile si, poate mai putin obisnuit, mai tarziu i-a placut sa le si repare, cu manecile de la camasa ridicate si mainile pline de ulei. De-a lungul timpului, visul i s-a indeplinit, iar in garaj au inceput sa apara din ce in ce mai multe masini scumpe. "Am destule acum. Toate vechi, din anii '60. Singura mai noua este cea de serviciu", spune Iñaki Berroeta.

Iñaki Berroeta a urcat la carma Vodafone in locul Lilianei Solomon, cea care a condus in timp de cinci ani operatiunile locale ale operatorului britanic si care a decis sa-si continue cariera la nivel international. "Oportunitatea n-a fost foarte bine ambalata. Mi s-a spus de la bun inceput ca va fi greu si ca exista multe provocari in piata telecom romaneasca", isi aminteste Iñaki Berroeta discutia cu seful lui de la acea vreme. "Initial, mi-a dat o saptamana de gandire, dar am acceptat propunerea pe loc. A fost foarte surprins ca am decis asa repede."

Sub conducerea lui Iñaki Berroeta, Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a înregistrat în primul semestru al anului fiscal 2013-2014 (perioada aprilie-septembrie) venituri din servicii de 352,9 milioane euro, în scădere cu 3,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inaki berroeta,
vodafone romania lideri
/lideri/inaki-berroeta-11789243
11789243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.