Face un miliard de euro profit la doar 36 de ani: "Sunt mândră de asta"

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 mai 2013 23198 afişări

Alina Popa a început să lucreze în Petrom în iunie 2006, când a preluat departamentul de raportare financiară. Înainte a lucrat la Deloitte România în funcţia de manager în departamentul de audit financiar.

Alina Popa spune că profesia de auditor financiar i-a plăcut mult şi că i-a fost greu să plece din consultanţă, dar şi-a dorit să lucreze în cea mai mare companie din România. În departamentul financiar din Petrom a implementat consolidarea raportării financiare, scurtarea termenelor de raportare în contextul unei creşteri a complexităţii informaţiilor raportate şi respectiv controale interne care asigură acurateţea datelor. „În mod special, aş putea să menţionez proiectul de modificare a raportării financiare statutare de la standardele româneşti de contabilitate la IFRS, care a presupus un efort foarte mare din partea echipelor de contabilitate şi care a fost finalizat cu succes."

Peste 10 ani se vede tot în Petrom: „strategia companiei pe următorii 10 ani presupune investiţii semnificative în segmentul de extracţie şi producţie care pot aduce schimbări majore pentru România în situaţia unui context fiscal şi de reglementare favorabil acestor investiţii. Voi aduce tot suportul, din punct de vedere al departamentului financiar, pentru a vedea aceste investiţii realizate şi sper să fiu mândră peste 10 ani că fac parte din echipa de management a uneia dintre cele mai de succes companii din Europa"

Alina Popa a primit premiul special în cadrul galei Business Magazin - 100 TINERI MANAGERI DE TOP 2013.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/face-un-miliard-de-euro-profit-la-doar-36-de-ani-sunt-mandra-de-asta-10912088
10912088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.