Este cel mai puternic tânăr din Romtelecom

Autor: Ioana Matei Postat la 21 octombrie 2013 3194 afişări

Răzvan Ionescu este responsabil de strategia de reglementări şi de dezvoltare a Romtelecom prin fuziuni şi achiziţii.

Din poziţia de director coordonator de achiziţii şi fuziuni, el s-a ocupat de evaluarea, negocierea, semnarea şi implementarea unor tranzacţii importante din domeniul IT&C, precum preluarea Boom TV şi Akta DTH de către Romtelecom, dar şi a unui număr semnificativ de abonaţi de reţele de comunicaţii ai unor operatori de cablu şi internet. Totodată, Ionescu este responsabil şi de dezvoltarea şi aplicarea strategiei de reglementare a Romtelecom, fiind cel care monitorizează conformarea şi evaluarea riscurilor din domeniu.

La Romtelecom a venit în 2004 ca manager al departamentului de reglementări financiare, după ce a ocupat timp de doi ani poziţia de manager audit şi calitatea costurilor în cadrul ANCOM – Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, unde se ocupa de construirea întregului cadru de reglementare în domeniul contabilităţii costurilor. Anterior ANCOM a lucrat ca auditor la Arthur Andersen şi la Ernst & Young România vreme de doi ani. În cadrul operatorului de telecomunicaţii a fost în prima fază responsabil de elaborarea situaţiilor financiare anuale solicitate de către ANCOM, dar şi de elaborarea modelelor de calculaţie a costurilor necesare pentru determinarea nivelului tarifelor reglementate. Din 2008 a fost promovat la conducerea diviziei de reglementări, iar din 2011 a preluat poziţia actuală din care coordonează o echipă de 16 oameni.

Răzvan Ionescu a absolvit în anul 1999, ca şef de promoţie, Facultatea de Energetică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi, în anul 2000, Facultatea de Drept Administrativ şi Administraţie Publică din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. În plus, a urmat şi un master în Energy Systems Management în cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Se descrie drept un avid pasionat de sport, în special de alergări de distanţă şi ciclism, participând constant la competiţii sportive.

FUNCŢIE director coordonator achiziţii şi fuziuni

VÂRSTĂ 36 de ani

VENITURI 2012 619,6 mil. euro

EBITDA 166,1 mil. euro

ANGAJAŢI 7.250


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/este-cel-mai-puternic-tanar-din-romtelecom-11544349
11544349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.