Enrico Perini este italianul care a construit un imperiu de 350 de mil. euro pornind din Carpaţi

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 14 decembrie 2012 3411 afişări

Omul de afaceri italian, care a ajuns pentru prima dată în România în urmă cu 19 ani, a construit de la zero un grup de firme ce a ajuns să ruleze în 2009 afaceri de 350 de milioane de euro, având activităţi în şapte ţări din regiune.

Pe când avea 25 de ani, Enrico Perini şi-a petrecut o vacanţă la Poiana Braşov, la schi. Despre perioada de început a capitalismului Perini spunea anterior că acel moment a oferit o oportunitate unică şi multe afaceri au avut de câştigat. Lucra la acea vreme într-o firmă italiană cu 112 angajaţi, iar patronul i-a refuzat o mărire de salariu de 1,5 euro pe zi, ceea ce însemna 45 de euro pe lună. Aşa că în 1992 a hotărât să-şi încerce şansa în România, iar drumul până la dimensiunile afacerii de-acum, care a depăşit graniţele ţării şi are activităţi în alte şase ţări, n-a fost deloc uşor. Investiţia iniţială a fost de 30.000 de euro şi un credit de la furnizorii cu care lucra în Italia; a închiriat un apartament de patru camere în cartierul bucureştean 13 Septembrie şi folosea o cameră ca birou, iar alta ca depozit. A învăţat româna în mai puţin de un an, începând să vorbească "brusc, dintr-odată, deşi nu cred că vorbeam prea bine".

De-atunci, a clădit 13 firme, trei fiind cele mai importante divizii: instalaţii sanitare (Romstal Imex), producţia de ţevi (Valrom şi Valplast) şi comerţ şi service pentru automobile Mercedes-Benz (Autoklass). Anul acesta compania Romstal a investit 230.000 de euro pentru extinderea unui spaţiu din Pipera, care a ajuns la o suprafaţă de vânzare de peste 3.300 mp.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/enrico-perini-este-italianul-care-a-construit-un-imperiu-de-350-de-mil-euro-pornind-din-carpati-10393167
10393167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.