Doina Cepalis

Autor: Ioana Matei Postat la 04 februarie 2014 1910 afişări

Doina Cepalis, Te-Rox Prod

Doina Cepalis

Doina Cepalis are pe cartea de vizită cinci unităţi de producţie, toate răspândite în nordul Moldovei, exporturi în 52 de ţări şi circa 1.000 de angajaţi.

Doina Cepalis a început să producă la uzina din Paşcani, unde  iniţial se făceau produse din in şi cânepă, centuri de siguranţă şi scaune auto pentru copii. Cu utilajele franţuzeşti şi în sistem lohn cu Team Tex, Te-Rox Prod a ajuns, în 2007, la o cifră de afaceri de 230.000 de euro, dar în numai cinci ani, în 2012, încasările au urcat ameţitor la circa 25 de milioane de euro, iar Doina Cepalis a renunţat la lohn.

Doina Cepalis este licenţiată din 1983 ca economist, specializarea finanţe – contabilitate, la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi. După terminarea studiilor, Doina Cepalis a fost contabil la două firme.

După Revoluţie, când avea 29 de ani, Doina Cepalis a participat la înfiinţarea a patru societăţi pe acţiuni: Moldova SA, Siretul SA, Casa Romascana SA şi Favorit SA, toate desprinse din Întreprinderea Comercială de Stat Mărfuri Alimentare şi Alimentaţie Publică Roman. Doina Cepalis a fost director economic, iar apoi director general şi administrator până în 2000 la S.C. Moldova SA.

Un prag important pentru Doina Cepalis a fost în 2000, când a cumpărat o fabrică de in din Paşcani cu 600 de angajaţi şi o tehnologie din anii '50.

Şase ani mai târziu, odată cu intrarea chinezilor pe piaţa europeană a textilelor, fabrica a dat faliment, iar Doina Cepalis s-a văzut nevoită să se "redefinească". Cu un capital de plecare de 10.000 de euro, a construit compania Te-Rox Prod, care a început să funcţioneze în aprilie 2007. Găsise o nişă compatibilă cu fabrica de la Paşcani şi a început să producă scaune de maşini pentru francezii de la Team Tex din Franţa. La început lucra în lohn, dar din 2008 Doina Cepalis a renunţat şi a început să fabrice în nume propriu huse şi centuri de siguranţă pentru fabricarea de scaune auto pentru copii. Cifra de afaceri a crescut de la 230.000 de euro în 2007 la 20 de milioane de euro în 2010.

Compania deţinută de Doina Cepalis exportă acum în 52 de ţări şi a investit din 2007 până acum peste şase milioane de euro. "Am luptat cinci ani şi am reuşit. Am reuşit de frică. Mi-era frică să nu pierd tot, de umilinţele pe care trebuie să le suporţi dacă pierzi. Nu am cedat niciun moment, am stat câte 14 ore în fabrică şi mergeam direct de acolo la întâlniri în Paris, New York şi chiar Japonia."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
doina cepalis,
te-rox prod
/lideri/doina-cepalis-12019339
12019339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.