Cum a crescut bancherul Mihai Marcu afacerea familiei. Drumul Medlife catre locul 1

Postat la 05 ianuarie 2011 3437 afişări

A avut o moara, o brutarie, un bar, a lucrat in taximetrie si marochinarie. A facut de toate, dupa cum el insusi spune. Dupa un drum de zece ani prin domeniul bancar, Mihai Marcu a adus afacerea pornita de catre mama sa in fruntea operatorilor de servicii medicale private din Romania.

Desi a absolvit in 1995 Facultatea de Matematica a Universitatii din Bucuresti, Mihai Marcu a inceput sa lucreze in banca inca din 1993. Marturiseste ca a fost atras mereu de tot ce inseamna business, de finante. "Am lucrat prima oara in Credit Bank si apoi in Robank pana in 2004. Am plecat chiar de la zero, iar pe cartea mea de munca scria la primul job «lucrator bancar»". Experienta i-a priit, asa ca a avansat pana la postul de vicepresedinte in anul 2000, trecand prin toate treptele posibile. "Mi-a placut mult, am lucrat pe credite si am capatat o experienta deosebita in a cunoaste de la chioscuri si pana la fabrici de dimensiuni mari."

Dupa ce a ajuns vicepresedinte, Mihai Marcu a constatat ca isi petrecea prea mult timp la birou si a decis sa inceapa ceva pe cont propriu. Intre timp, mama sa deschisese primul cabinet medical, prilej pentru Mihai Marcu sa dezvolte proiectul aflat la inceput. Asadar, au preluat cladirea din Grivita si, ulterior, au continuat deschiderea de noi cabinete.

Spre deosebire de mediul bancar, in MedLife tot managementul s-a facut dupa competenta sa, iar libertatea era mult mai mare. Plecarea de la Robank a fost cea mai grea decizie luata in cariera. MedLife a mers bine, din moment ce fondul de investitii detinut de gigantul financiar Société Générale a intrat la MedLife, preluand 36% din actiuni pentru circa 20 de milioane de euro. Cat despre viitor, Mihai Marcu nu se vede neaparat dezlipit de afacerea sa, insa marturiseste ca are planuri in educatie si ca se va tine departe de sfera politica: "Puteti sa notati acolo trei lucruri: Nu-mi plac telenovelele, manelele si politica".

Urmărește Business Magazin

/lideri/cum-a-crescut-bancherul-mihai-marcu-afacerea-familiei-drumul-medlife-catre-locul-1-7837312
7837312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.