Ce trebuie să facă somelierul perfect

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 03 noiembrie 2013 130 afişări

Somelierii buni nu se limitează doar la a recomanda clienţilor un vin, după cum se poate vedea la restaurantele de lux din Londra.

Ce trebuie să facă somelierul perfect

Aceştia au grijă să le explice colegilor cum să procedeze atunci când vine la restaurant un client de-al lor, iar ei nu sunt la serviciu, mai ales dacă e vorba de clienţi dispuşi să cheltuiască mii de lire pe un vin bun, scrie The Telegraph.

Un alt serviciu special oferit este căutarea de vinuri deosebite care nu se află în meniul localului, iar când sunt găsite, clientul este anunţat şi face rezervare la cină, ori, dacă nu se poate găsi o masă liberă, este sunat unui coleg de la alt local căruia i se transmite ce preferă clientul.

Somelierii care oferă asemenea servicii sunt la mare căutare, mai ales că acum clienţii nu se mai feresc să arate că-şi permit să dea mulţi bani pe vin, aşa cum o făceau imediat după începutul crizei economice din 2008.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ce-trebuie-sa-faca-somelierul-perfect-11614678
11614678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.