Cele mai puternice femei din România: Mariana Durleşteanu, Rompetrol Group

Autor: Ioana Matei Postat la 05 aprilie 2013 1232 afişări

Mariana Durleşteanu a devenit director economic în cadrul grupului Rompetrol în luna mai a anului 2011.



Mariana Durleşţeanu este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, si ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Tot atunci ea a obţinut cetăţenia română. Născută în Chişinău, Durleşteanu are peste 10 ani de experienţă profesională în domeniul economic, dobândită atât în sectorul public, cât şi în cel privat. După ce a absolvit cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a urmat un masterat în administrarea afacerilor organizat de Centrul Internaţional de Dezvoltare. Apoi a studiat în cadrul şcolii de management din oraşul Bled, Slovenia, dar şi la Universitatea Westminster din Londra, unde s-a specializat în reformă economică şi guvernamentală. Ulterior, a urmat alte cursuri de specializare organizate de Banca Mondială, FMI şi Merrill Lynch. A început să lucreze în Ministerul de Finanţe al Republicii Moldova în 1995, unde a deţinut diferite funcţii publice pentru o perioadă de aproape şapte ani. În 2004 a fost numită preşedinte al consiliului de administrare al BCA Banca de Economii şi vicepreşedinte al Consiliului de Administrare al SA Moldovagaz. Tot în 2004 a fost şi ambasador al Republicii Moldova în Regatul Unit şi al Irlandei de Nord, iar funcţiile ei din sectorul public au culminat cu numirea ca ministru de finanţe, pe care a ocupat-o în perioada martie 2008 – septembrie 2009. Înainte de a intra în echipa de management a Rompetrol a fost consultant pentru Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare între octombrie 2009 şi mai 2011, iar apoi a fost director financiar la Rafo JSC.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-mariana-durlesteanu-rompetrol-group-10715378
10715378
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.