Cele mai puternice femei din România: Carmen Adamescu, Unirea Shopping Center

Autor: Anca Barbulescu Postat la 25 martie 2013 1904 afişări

Carmen Adamescu, soţia omului de afaceri Dan Adamescu, coordonează afacerea cu centre comerciale a familiei, respectiv proiectele Unirea Shopping Center din Bucureşti şi Braşov, cu venituri anuale de peste 20 mil. euro.

După doi ani de scădere, compania a crescut cu 9% în primele trei trimestre din 2012 comparativ cu 2011. "Perla coroanei" este centrul comercial din Bucureşti, care reuşeşte datorită poziţiei în centrul oraşului să atragă câteva zeci de mii de vizitatori pe zi. În plus, în ultimii ani a fost început un puternic proces de schimbare a chiriaşilor din cadrul proiectului, fiind aduse la parterul centrului comercial branduri din portofoliul Inditex (Zara, Pull & Bear, Stradivarius, Bershka) sau H&M. Tot la parter se află şi restaurantele McDonald's şi KFC. Carmen Adamescu, care a absolvit Facultatea de Construcţii Civile şi Academia de Studii Economice din Bucureşti, deţine împreună cu soţul său mai multe afaceri pe piaţa locală.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Printre acestea se numără Astra Asigurări, Hotelul Rex din Mamaia, o participaţie minoritară în cadrul companiei Intercontinental, care deţine hotelul cu acelaşi nume din centrul Capitalei, compania de construcţii Baumeister şi ziarul România Liberă. Familia Adamescu a preluat în 2009 şi un pachet semnificativ de acţiuni la retailerul IT&C Flamingo pentru circa 2,5 mil. euro, încercând să îl restructureze. Compania a intrat în insolvenţă în decembrie 2009, iar în 2010 lanţul de magazine Flanco, pe care aceasta îl controla, a fost preluat de grupul Asesoft în cadrul programului de reorganizare.


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-carmen-adamescu-unirea-shopping-center-10689061
10689061
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.