Cătălin Costache: La fel de important ca pregatirea pe care o ai, este contextul în care te afli. În loc de clasica întrebare „unde îmi doresc să fiu în 5 ani?", mai multă lume ar trebui să întrebe „sunt acum în locul potrivit?

Postat la 05 noiembrie 2021 143 afişări

Cătălin Costache: La fel de important ca pregatirea pe care o ai, este contextul în care te afli. În loc de clasica întrebare „unde îmi doresc să fiu în 5 ani?", mai multă lume ar trebui să întrebe „sunt acum în locul potrivit?

Cred că jobul ideal este… cel în care regăseşti balansul perfect între dezvoltarea personală, un scop ambiţios şi autonomia de a lua decizii pentru a-l atinge.

Obiectivul meu principal în rolul actual este… să construiesc echipe autonome care au un impact vizibil pe o scenă mondială. Să ajut oamenii cu care lucrez să atingă potenţialul maxim. Deşi par două obiective, îl reprezintă de fapt pe acelaşi.

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este… că, la fel de important ca pregatirea pe care o ai, este contextul în care te afli. În loc de clasica întrebare „unde îmi doresc să fiu în 5 ani?", mai multă lume ar trebui să întrebe „sunt acum în locul potrivit? Am oportunităţi de a mă dezvolta? Lucrez cu oameni de la care pot învăţa?"

Liderul ideal este... cel care, fără să se afle într-o poziţie directivă, influenţează pozitiv comportamentele celorlalţi prin viziunea pe care o setează sau exemplul personal pe care îl oferă. Este şi motivul pentru care nu trebuie să fii manager ca să fii lider şi pentru care cei mai buni manageri reuşesc să influenţeze întreaga organizaţie şi nu doar echipa lor directă.

Calitatea principală pe care o caut la un coleg este…. curiozitatea, dorinţa de a se dezvolta şi, la fel de important, de a se adapta la situaţii şi contexte noi.


Vârstă: 35 de ani

Funcţie: Sr. Engineering Manager

Companie: Adobe Systems Romania

Cifră de afaceri (2020): 237,7 mil. lei

Angajaţi (număr mediu în 2020): 675


Numărul colegilor din echipa sa: 21


Experienţă: NCH Romania (IT Manager), Adobe (Engineering Lead)


Domeniile pe care se concentrează în prezent: Adobe Experience Platform, fundaţia tuturor produselor Adobe şi sistemul care permite clienţilor,  Adobe sau non-Adobe, să colecteze, proceseze şi organizeze volume enorme de date care apoi sunt folosite pentru a oferi cea mai relevantă experienţă utilizatorilor finali.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.