Anca Motcă, Garanti Bank: "Am fost educată să ştiu ce înseamnă respectul"

Postat la 11 august 2014 1528 afişări

Anca Motcă, Garanti Bank: "Am fost educată să ştiu ce înseamnă respectul"

Poeta americană Maya Angelou a spus la un moment dat că “Oamenii uită ce spui şi uită ce faci, dar nu uită niciodată cum i-ai făcut să se simtă”, şi acesta este principiul după care Anca Motcă, director general adjunct la Garanti Bank, se ghidează în viaţă.

Absolventă de ASE, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Anca Motcă şi-a început cariera la ING Asigurări de Viaţă, în 1998, unde a urcat mai multe trepte în ierarhie, până în 2003, când a trecut la ING România, în funcţia de manager de proiect - Distribuţie Retail Banking, ulterior devenind directoarea Direcţiei Reţea Distribuţie Retail Banking, iar ceva mai târziu, director general adjunct retail banking.

Din martie 2012 este director general adjunct vânzări, asigurând coordonarea activităţii de management vânzări pentru departamentele de Retail Banking, SME Banking, Payment System, Canale Alternative de Vânzare şi Marketing, dar şi coordonarea activităţii reţelei de agenţii a băncii prin structura de directori regionali.

“Atât pe plan profesional, cât şi personal, caut să mă înconjor de oameni cu bun simţ şi energie pozitivă. Am fost educată încă din primii ani de viaţă să ştiu ce înseamnă respectul, responsabilitatea şi moralitatea şi am încercat să le insuflu aceleaşi principii de viaţă şi copiilor mei. Persoanele din viaţa mea, familia şi toate persoanele cu care interacţionez în activitatea de zi cu zi sunt cele care mă inspiră şi care mă motivează. Interesul faţă de oameni se răsfrânge în toate aspectele vieţii mele, inclusiv în cea profesională, deoarece nu poţi fi lider fără a-ţi păsa cu adevărat de cei cu care lucrezi. Pe lângă interesul pentru reuşitele, dezvoltarea şi parcursul profesional al oamenilor de lângă el, liderul trebui să aibă viziune şi să se asigure că a creat mediul propice ca această viziune să fie tradusă în strategie şi să fie astfel executată. De asemenea, convingerea că ceea ce facem este important, apreciat şi aduce un plus de valoare este esenţială pentru a face performanţă pe termen lung”, spune Anca Motcă.


Anca Motcă face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014 şi a fost premiată în cadrul galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/anca-motca-garanti-bank-am-fost-educata-sa-stiu-ce-inseamna-respectul-13069431
13069431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.