Adrian Trache: Cel mai mult mă inspiră progresul tehnologic şi armonizarea tehnologiei în viaţa de zi cu zi

Postat la 02 noiembrie 2021 95 afişări

Adrian Trache: Cel mai mult mă inspiră progresul tehnologic şi armonizarea tehnologiei în viaţa de zi cu zi

Cel mai mult mă inspiră… progresul tehnologic şi armonizarea tehnologiei în viaţa de zi cu zi. Dacă în urmă cu 10 ani conceptul de internet of things (IoT) suna foarte abstract, astăzi ne putem conecta în câteva minute telefonul cu smart speakerul, televizorul, frigiderul, hota, plita electrică, AC, aspiratorul, luminile din casă şi le putem controla prin simple comenzi vocale. Uneori, dorim să ne reinventăm, să ne schimbăm rutinele şi să încercăm lucruri noi, dar sunt şi lucruri la care nu putem renunţa, cum ar fi cafeaua de dimineaţă în cazul meu. Sper ca, într-un viitor nu foarte îndepărtat, espressorul meu să se alăture listei de dispozitive inteligente şi să ajungă să comande şi să plătească automat pungile cu boabe de cafea. Ar putea chiar să mă surprindă şi să schimbe furnizorul de cafea din când în când.

Obiectivul meu principal în rolul actual este… să contribui cât mai mult la digitalizarea serviciilor bancare.

În următorul concediu, aş vrea să… mă bucur de o experienţă autentică şi, pe cât posibil, să merg într-o ţară nouă de fiecare dată. Îmi place să experimentez gastronomia locală, în special street food, şi prefer să vizitez mai multe oraşe decât să mă limitez la o singură locaţie, dar rezerv întotdeauna ultimele două zile din concediu  pentru momente de relaxare.

Cred că stilul meu de management este... definit ca o relaţie colegială de colaborare, unde încurajez un dialog deschis şi constructiv, orientat către soluţii, în defavoarea impunerii unei relaţii strict ierarhice care, de cele mai multe ori, poate duce la frustrări sau conflicte în echipă. Prefer ceea ce specialiştii numesc „managementul participativ”.


Vârstă: 38 de ani

Funcţie: Head of Digital Products, Europa de Sud-Est

Companie: Visa

Venituri (la nivel internaţional, 2020): 21,8 mld. dolari

Număr de carduri: 3,5 miliarde


Numărul colegilor din echipa sa: 4


Experienţă: 2005 - 2009 Mobile App Developer la Gameloft; 2009 - 2013 Tehnical Manager, Europa Centrală şi de Est (poziţie regională, 12 ţări acoperite) la Oberthur Technologies (actual Idemia Technologies); 2013 - 2018 Product & Sales Engineer Europa SK C&C


Domeniile pe care se concentrează în prezent: Tehnologii şi soluţii de plăţi digitale Visa, fie că vorbim de plata cu telefonul mobil sau smartwatch, plăţi online, transfer de bani în timp real pe plan naţional şi internaţional, API-uri şi servicii prin care instituţiile financiare pot oferi o experienţă digitală modernă şi simplă clienţilor lor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.