Acest bancher din România nu a dat niciodată un credit pe care să nu-l recupereze

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 27 august 2014 5399 afişări

Acest bancher din România nu a dat niciodată un credit pe care să nu-l recupereze

Vlad Ponta conduce din 2010 departamentul Citi Commercial Bank din cadrul Citi România, divizie ce a înregistrat o creştere de 5% în 2013 comparativ cu 2012, cu un procent de 0% al creditelor neperformante. "Rolul meu presupune coordonarea departamentelor de companii medii şi mici, cu o cifră de afaceri de până la 50 milioane de dolari, şi middle market enterprises, companii cu o cifră de afaceri cuprinsă între 50 şi 500 milioane de dolari."

Absolvent al ASE şi a numeroase cursuri de specializare, Vlad Ponta şi-a petrecut 18 ani din carieră în banking, dintre care nouă la Citibank. Cariera sa la Citi România a început în 2003, când a participat la con-struc]ia, împreună cu o echipă mică, a businessului ce vizează companiile locale mari ale băncii.

"În 2008 am pus bazele departamentului de middle market, iar în 2010 am preluat conducerea Commercial Bank, ce reuneşte acum o echipă de 30 de angajaţi." Anterior, între 2000 şi 2003, a lucrat la Bank Austria Creditanstalt (ulterior transformată în HVB şi mai apoi în UniCredit) în cadrul echipei de corporate banking.

"Am acoperit industriile de oil & gas, energy, telecom şi metals & mining, şi am avut ocazia să particip la primele tranzacţii structurate sau sindicalizări din România la acea vreme." Primii paşi în carieră i-a făcut însă la BRD. În 1996 era angajat în cadrul BRD în Direc]ia Credite din centrala băncii. Cât priveşte reuşitele din carieră, Vlad Ponta spune că "ţin de ce reuşeşti efectiv să laşi în urma ta. Sentimentul că ai schimbat ceva în mod pozitiv, că ai construit ceva ce poţi preda altora pentru a fi dus mai departe e cea mai mare reuşită. Totodată, cele mai mari reuşite ţin din nou de oameni - succesul personal depinde de oamenii din jur; să ajungi să vezi că echipa funcţionează realmente ca o echipă este o reuşită la fel de mare".


Vlad Ponta face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/acest-bancher-din-romania-nu-a-dat-niciodata-un-credit-pe-care-sa-nu-l-recupereze-13152463
13152463
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.