A pornit afacerea în 1990, iar acum grupul de companii pe care-l conduce are afaceri de 430 de milioane de euro

Autor: Georgiana Călin Postat la 14 aprilie 2017 193 afişări

Omul de afaceri Ovidiu Buluc a pus bazele companiei Farmexim în 1990, fiind primul jucător de pe piaţa locală care a început să facă import şi distribuţie de medicamente.

A pornit afacerea în 1990, iar acum grupul de companii pe care-l conduce are afaceri de 430 de milioane de euro

În prezent, compania pe care a fondat-o rulează afaceri de 1,76 miliarde de lei, conform datelor publicate pe Ministerul Finanţelor Publice. Totodată, grupul Farmexim, din care face parte şi reţeaua de farmacii Help Net, a înregistrat un profit de aproximativ 19 milioane de lei anul trecut.

La finalul lui 2015, una dintre reţelele de farmacii din top zece de pe plan local, Help Net a preluat 19 unităţi ale lanţului Centrofarm de la omul de afaceri Alain Bonte, o tranzacţie de anvergură pe piaţa farma. Reţeaua de farmacii a fost fondată în 1998 şi în prezent are 200 de farmacii, iar numărul clienţilor activi este de 2,2 milioane de persoane.

Antreprenorul Ovidiu Buluc a absolvit Facultatea de comerţ exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, domeniu în care a şi profesat începând cu 1968. Din 1980 şi până când a pus bazele Farmexim, Buluc a fost şef de serviciu al Uzinexport (fosta Maşinexport, înfiinţată în 1960).

Antreprenorul controlează acum un grup de companii cu afaceri anuale de 430 de milioane de euro şi care în ultima perioadă a început să facă mişcări importante pe piaţa farma. În urmă cu aproximativ două săptămâni, Consiliul Concurenţei a publicat un document prin care se anunţa preluarea a 19 farmacii Centrofarm (deţinute de omul de afaceri Alain Bonte) de către Help Net (reţeaua de farmacii a lui Ovidiu Buluc), majoritatea fiind amplasate în centre comerciale. Aceasta este prima tranzacţie de o asemenea anvergură din ultimii patru ani (ultima „mutare“ de acest gen fiind realizată de A&D Pharma, care în august 2012 a preluat prin intermediul Sensiblu 90 de farmacii City Pharma (deţinute de grupul românesc Relad).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.