100 TINERI MANAGERI DE TOP - Maria Ali, Medicover

Autor: Razvan Muresan Postat la 03 noiembrie 2012 442 afişări

Maria Ali a intrat în domeniul serviciilor medicale private odată cu deschiderea primului spital general privat din România - spitalul Euroclinic. Au trecut aproape zece ani de atunci, iar astăzi e director financiar peste un business de 35 de milioane de euro, oarecum firesc, tot în sănătate.

După absolvirea facultăţii, Maria Ali şi-a găsit primul job ca economist într-o companie producătoare de cabluri şi materiale electrice din Bucureşti, unde a acumulat experienţă în domeniul financiar-contabil. În anul 2004 s-a intersectat pentru prima oară cu serviciile medicale private, ea contribuind la deschiderea primului spital privat din România de la acea vreme. Cu o experienţă de peste şapte ani în domeniu, s-a alăturat echipei Medicover acum mai bine de un an pentru a contribui la consolidarea poziţiei companiei prin extinderea operaţiunilor şi lărgirea gamei de servicii medicale. În acest moment Medicover este singurul furnizor de servicii medicale private care oferă în România servicii integrate prin clinicile Medicover, spitalul Medicover si laboratoarele Synevo.

Conduce o echipă formată din zece oameni şi gestionează activitatea financiară a tuturor companiilor Medicover din România, care includ spitalul din Bucureşti, recent inaugurat in luna ianuarie a acestui an, şi cele 11 clinici la nivel naţional. "Proiectul de fuziune dintre doi mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale private - Euroclinic şi Centrul Medical Unirea - a reprezentat cel mai dificil moment din cariera mea de până acum", spune Maria Ali, amintind că procesul s-a derulat pe parcursul mai multor luni cu eforturi suplimentare pentru îndeplinirea cerinţelor solicitate de părţile implicate. Experienţa dobândită în proiecte de asemenea anvergură i-a fost de folos pentru cel mai recent proiect: deschiderea primului spital Medicover din România - un proiect finalizat în aproximativ doi ani, în urma unei investiţii totale de 20 milioane euro în construcţie şi echipamente. Dacă priveşte peste zece ani, Maria Ali spune că îşi doreşte să lucreze în acelaşi domeniu, "cel care mi-a adus multe împliniri atât în plan profesional, cât şi în plan personal".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-maria-ali-medicover-10273037
10273037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.