100 TINERI MANAGERI DE TOP - Laura Mocanu, Boştină & Asociaţii

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 noiembrie 2012 1970 afişări

Departamentul pe care îl coordonează Laura Mocanu a realizat anul trecut peste 16% din cifra de afaceri a casei de avocatură, iar anul trecut a iniţiat proiecte care nu au generat încasări în primele etape, dar se vor reflecta în rezultatele acestui an.

În 2001, după aproape doi ani şi jumătate de activitate în cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (pe atunci numită Fondul Proprietăţii de Stat şi ulterior Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului), în calitate de consilier juridic, "am decis că era momentul să fac pasul următor în carieră şi să încep să practic avocatura", spune Laura Mocanu. Ea îşi aminteşte că într-o discuţie de 10-15 minute cu Doru Boştină şi-a consolidat convingerea că trebuie să treacă într-o nouă etapă profesională. "Am acceptat provocarea şi nu îmi pare rău", spune ea acum.

În octombrie 2001 a devenit avocat stagiar în cadrul departamentului corporate, mergers and acquisitions, iar la începutul lui 2003 a preluat coordonarea departamentului privatizare, nou înfiinţat în cadrul societăţii. Promovarea a fost destul de "abruptă", "dacă stau să mă gândesc", spune chiar ea. Eram avocat stagiar, avea deja un proiect foarte complex şi important pe care îl coordona (privatizarea societăţii Industria Sârmei Câmpia Turzii, în prezent Mechel Câmpia Turzii), "dar am avut mereu o abordare competitivă în ce priveşte profesia şi atunci mi s-a părut extrem de firesc ceea ce se întâmpla". În 2006 a fost promovată avocat asociat (partener) în cadrul societăţii. Laura Mocanu declară că îşi impune standarde foarte înalte şi le cere şi celor din jur acelaşi lucru.

Echipa pe care o coordonează în mod direct este formată din cinci avocaţi, "care ştiu când vin la birou, dar nu şi când pleacă". În plus, de la proiect la proiect, echipele coordonate sunt extinse cu avocaţi specializaţi în alte arii de practică, iar bugetul anual administrat se plasează în jurul a 600.000 de euro. Despre profesia de avocat care este, în esenţă, una liberală, spune că este "în principiu, un antreprenoriat perpetuu", iar onorariul primit, spre deosebire de salariu, "îţi aduce mereu aminte că eşti esenţialmente pe cont propriu".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-laura-mocanu-bostina-asociatii-10272985
10272985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.