100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Mariana Diaconescu, Asirom

Autor: Ana Raduta Postat la 18 mai 2012 429 afişări

Economist de profesie şi doctor în economie, Mariana Diaconescu a lucrat încă de la începutul carierei sale în domeniul financiar, cariera sa marcând etape în instituţii financiar-bancare importante, precum BNR şi Eximbank, la cea din urmă având şi un mandat de director general.



Mariana Diaconescu este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, si ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



Din cei 20 de ani în care a activat în sectorul financiar, ultimii i-a petrecut în asigurări, la Asirom, companie pe care din 2011 o şi conduce. Anterior, a ocupat poziţia de vicepreşedinte, coordonând divizia financiară, divizia de controlling, pe cea de investiţii, divizia de daune, divizia de reasigurări şi divizia de actuariat.

Mariana Diaconescu este una dintre puţinele femei aflate la cârma unei companii de asigurări. De-a lungul carierei, Diaconescu a urmat specializări de profil la Institutul Monetar Internaţional, Fondul Monetar Internaţional, Academia Europeană Internaţională, Banca Centrală Europeană, băncile naţionale ale Angliei, Franţei sau Italiei.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-mariana-diaconescu-asirom-9638134
9638134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.